Sunday, January 31, 2021

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ,ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

 

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Γράφει ο Παναγιώτης Τελεβάντος

=====

Διαβάσαμε, στην ιστοσελίδα “Ρομφαία”:

“Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έκανε, σήμερα, Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021, λίγο πριν το μεσημέρι, το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, στη δημόσια Πανεπιστημιακή κλινική ÇAPA της Πόλεως.

Με την ευκαιρία, ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, και στα πρόσωπά τους όλους τους συναδέλφους τους σε όλο τον κόσμο, για την αυτοθυσία τους στον αγώνα για την θεραπεία των ασθενών και την στήριξη των συγγενικών τους προσώπων.

Ευχήθηκε δε, σύντομα να εμβολιασθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες στον κόσμο προκειμένου να αναχαιτιστεί ο θανατηφόρος ιός.”

Η σημασία του εμβολιασμού του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι προφανώς μεγάλη.

Ο Παναγιώτατος έρριξε το βάρος του αποφασιστικά υπέρ του εμβολιασμού για τον κορωνοιό, αφού εμβολιάστηκε μπροστά στις κάμερες.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Παναγιώτατος, πριν εμβολιαστεί, διερεύνησε το θέμα σχολαστικά και ότι έχει ξεκάθαρες απαντήσεις για όλα όσα ακούγονται για τις παρενέργειες των εμβολίων, αλλά και για τις φήμες ότι χρησιμοποιούνται βλαστοκύτταρα από έμβρυα για την παρασκευή των εμβολίων.

Δεν έχουμε -προφανώς- καμμία άποψη για το θέμα, επειδή στερούμεθα πάμπαν την βασική ιατρική παιδεία για να κατανοήσουμε το όλο πλέγμα που αφορά τα βλαστοκύτταρα.

Η δική μας πλήρης άγνοια των ιατρικών θεμάτων, όμως, δεν αφορά τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος -εικάζουμε- ότι συμβουλεύεται κορυφαίους ειδικούς επιστήμονες που είναι σε θέση να τον διαφωτίσουν, ώστε να αποκρυσταλλώσει την ορθή άποψη.

Αν έχετε ερευνήσει ενδελεχώς το θέμα, Παναγιώτατε, και αν έχετε πειστεί ότι δεν υπάρχει ιατρικό ή βιοηθικό πρόβλημα με τον εμβολιασμό για τον κορωνοιό, είναι απολύτως επιβεβλημένο να διαφωτίσετε κατάλληλα το ποίμνιο της Εκκλησίας, ώστε να πάρει τις ορθές αποφάσεις. 

Οι πλείστοι είμαστε παντελώς άμοιροι ιατρικής παιδείας και ως εκ τούτου αναρμόδιοι να αξιολογήσουμε το θέμα.

Το ίδιο επιβάλλεται να κάνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, αλλά και Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ως εικός, οι πιστοί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι για ένα θέμα που αφορά τις εκτρώσεις. 

Ως εκ τούτου, αν δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, είναι επιβεβλημένο η Εκκλησία να διαφωτίσει το ποίμνιό Της και να καθησυχάσει την συνείδηση των πιστών.

No comments:

Post a Comment