Wednesday, January 13, 2021

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ,ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Ευχαριστούμε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, επειδή ξεκαθάρισε στους πιστούς τις θέσεις της για πολλά θέματα.

Η σημερινή Εγκύκλιος είναι κατηγορηματικά εναντίον των συνωμοσιολόγων, οι οποίοι αναστατώνουν την Εκκλησία με τις αμπελοθεολογίες, τις λοιμωξιολογίες και τις συνωμοσιολογίες τους και καλλιεργούν κλίμα τρομολαγνείας.

Αλλοίμονον αν η Εκκλησία αφήσει στα χέρια του κάθε παρανοϊκού ή του κάθε τσαρλατάνου συνωμοσιολόγου, την καθοδήγηση των πιστών για θέματα που αφορούν την πίστη μας, αλλά και την υγεία και την ζωή του ποιμνίου Της.

Αυτό που αναμένουμε να δούμε, όμως, είναι αν η Ιερά Σύνοδος είναι πρόθυμη να βάλει σε εφαρμογή όσα αναφέρει στην Εγκύκλιό της.

Επί παραδείγματι, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο σεβαστός προβληματικός κληρικός π. Βασίλειος Βολουδάκης, ο Μακρακιστής, κοπρίζει κυριολεκτικά το Διαδίχτυο με τις παρανοϊκές προσεγγίσεις του και τους τσαρλατανισμούς του.

Ερωτούμε, λοιπόν, τον Μακαριώτατο. 

Εκδώσατε ως ΔΙΣ την πολύ εύστοχη σημερινή Εγκύκλιο.

Τι σκοπεύετε να κάνετε, Μακαριώτατε, αν ο προσφιλής των Εξαρχείων Γέρων συνεχίσει να πλανά και να κατασκανδαλίσει τον λαό του Θεού και να βάζει σε θανάσιμο κίνδυνο την υγεία και την ζωή του ποιμνίου σας; 

Θα τον οδηγήσετε σε καθαίρεση, όπως έπρεπε να είχατε κάνει από καιρού λόγω της σωρείας των πλανών και των παραβάσεων των Ι. Κανόνων, που συστηματικά και αμετανόητα επιδίδεται;

Εσείς Σεβασμιώτατε Εδέσσης κ. Ιωήλ.! 

Είστε αποφασισμένος να αρπάξετε από το αυτί τον επικίνδυνο συνωμοσιολόγο Αρχιμανδρίτη Σάββα Αγιορείτη, ο οποίος προτρέπει τον κόσμο, όχι μόνον να μην εμβολιαστεί, αλλά και να μη κάνει τεστ για τον κορωνοιό, επειδή (άκουσον! άκουσον!) το άρρωστο μυαλό του νομίζει ότι με το τεστ μας εμφυτεύουν τσιπ στην μύτη με το οποίο θα παρακολουθούν της ζωή μας;!!!

Ο καθένας έχει την όποια ψυχική ισορροπία έχει - και δεν ευθύνεται γι' αυτό, αλλά για ποιο λόγο ο λαός του Θεού πρέπει να καταστεί έρμαιο στα χέρια τρομολάγνων, συνωμοσιολόγων, τσαρλατάνων, παρανοϊκών και αμπελοθεολόγων ή ανθρώπων με ιδιοτελή ελατήρια, οι οποίοι δεν έχουν κανενα πρόβλημα να θέσουν σε θανάσιμο κίνδυνο την υγεία και την ζωή των συνανθρώπων τους;

Θαυμάσια, λοιπόν, η σημερινή Εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αλλά, αν δεν την  υλοποιήσετε, με συγκεκριμένα στοχευμένα μέτρα, Μακαριώτατε και Άγιοι Αρχιερείς, “εις ουδέν ωφελεί, αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται.”

No comments:

Post a Comment