Tuesday, January 26, 2021

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ 


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, τα οποία διατείνονται ότι εντός του ιερού ναού καταργούνται οι φυσικοί νόμοι και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους πιστούς να κολλήσουν μεταδοτικές ασθένειες, όπως τον κορωνοιό.!!! 


Ανάμεσα σε πολλούς άλλους, ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος αναφέρει σχετικά:

«Τό ζήτημα είναι άν ο ιός μεταδίδεται κατά τή σύναξη καί κατά τήν Θ. Μετάληψη στήν Θ. Λειτουργία. Καί στό ζήτημα αυτό η απάντηση είναι κατηγορηματικά αρνητική!».


Ότι ο ιός δεν μεταδίδεται από την Θεία Μετάληψη είναι πλέον ή βέβαιο. Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου. Δηλαδή ο Χριστός. Μόνο συνειδητοί άθεοι πιστεύουν ότι ο Χριστός μπορεί να γίνει φορέας ιών και ασθενειών.


Γι’ αυτό οι πιστοί ακούν με αγανάκτηση βλάσφημους πολιτικούς, δημοσιογράφους, γιατρούς κτλ., οι οποίοι απροκάλυπτα ή συγκεκαλυμμένα θεωρούν την Θεία Κοινωνία, δηλαδή τον Χριστό, φορέα μικροβίων και πρόξενο ασθενειών.

Ο λαός του Θεού νoιώθει, προπαντός, πραγματική αποστροφή προς νεωτεριστές και Οικουμενιστές εκκλησιαστικούς παράγοντες (Αμερικής Ελπιδοφόρο, Καναδά Σωτήριο, Λεμεσού Αθανάσιο, Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Ελβετίας Μάξιμο, Νιγηρίας Αλέξανδρο κτλ.), οι οποίοι κάνουν δηλώσεις ή εφαρμόζουν πρακτικές μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας, οι οποίες δείχνουν ότι δεν πιστεύουν ότι η Θεία Κοινωνία είναι ο Χριστός.


Μέχρις εδώ, επομένως, συμφωνούμε απόλυτα και με τον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο και με κάθε άλλο πατέρα και αδελφό, ο οποίος υπεραμύνεται -λόγω και έργω- την διδασκαλία της Εκκλησίας ότι η Θεία Κοινωνία είναι ο Χριστός.

Έχουμε, όμως, σοβαρώτατο πρόβλημα με την αίρεση που διατυπώνουν ορισμένοι -εν οις και ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, αλλά δυστυχώς όχι μόνο-, ότι δήθεν εντός του ναού καταργούνται οι φυσικοί νόμοι.!!! 


Δεν υπάρχει καμμία απολύτως μαρτυρία στην δισχιλιετή ζωή της Εκκλησίας, η οποία να συνηγορεί υπέρ αυτής της κακοδοξίας. 


Ούτε ένα χωριό της Αγίας Γραφής, ούτε μια Σύνοδος, ούτε ένας Πατέρας της Εκκλησίας διατύπωσαν ποτέ αυτή την κακοδοξία.

Ο διαπρεπής Καθηγητής της Δογματικής, κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης, μάλιστα, σε συνέντευξη που παρεχώρησε στον π. Πέτρο Χιρς, στο βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης, αποδεικνύει με ακλόνητα δογματικά επιχειρήματα την κακοδοξία ότι δήθεν καταργούνται οι φυσικοί νόμοι στον ναό και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών.


Όσοι, λοιπόν, όπως τον λίαν μοι αγαπητό και σεβαστό π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο -και μακάρι να ήταν μόνο ο π. Αναστάσιος- ισχυρίζονται το αντίθετο, οφείλουν ανυπερθέτως να απαντήσουν πειστικά την απρόσβλητη επιχειρηματολογία του κ. Τσελεγγίδη. 

Αν δεν το κάνουν -και δεν είναι ασφαλώς τυχαίο ότι ουδείς τόλμησε μέχρι τώρα να το κάνει- μένουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι ως προαγωγοί κακοδοξίας. 


Αντί, λοιπόν, να κουνούν απειλητικά το δάκτυλό τους, με προπέτεια χιλίων πιθήκων, σε όσους δεν ενστερνίζονται την κακοδοξία τους, οφείλουν να μετανοήσουν και να ζητήσουν συγγνώμη από την Εκκλησία επειδή διασπείρουν αίρεση.


Τα λοιπά εκ του πονηρού.!

Βεβαίως, δεν είναι συνετό να στηριχθούμε μόνο στο φιλότιμο όσων διασπείρουν την κακοδοξία. 


Οι οικείοι Μητροπολίτες, όσων κληρικών κηρύσσουν αυτή την αίρεση, οφείλουν να συνετίσουν τους εν λόγω κληρικούς.


Αλλά ούτε και αυτό αρκεί.! 


Δυστυχώς η κακοδοξία αυτή απλώνεται σε πανελλαδική έκταση.


Γι’ αυτό, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, οφείλει ανυπερθέτως να στείλει σχετική Εγκύκλιο για να διαφωτίσει τον λαό του Θεού και να θέσει το θέμα σε ορθόδοξη βάση.

No comments:

Post a Comment