Tuesday, January 26, 2021

ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑ,Η “ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ” ΠΟΥ ΑΝΕΓΝΩΣΘΗ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ

 Η δικτατορία της “πολιτικής ορθότητας” κυριαρχεί στις ΗΠΑ και όχι μόνο.


Ορθότατα επισημαίνει το βλάσφημο της “πολιτικά ορθής” προσευχής ο Σεβ. Βολοκολάμσκ.


Η προσευχή του Αμερικανού βουλευτή είναι επιπλέον και προπαντός οικουμενιστική προσευχή και ως εκ τούτου απολύτως καταδικαστέα.



Η “ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ” ΠΟΥ ΑΝΕΓΝΩΣΘΗ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ


Του Σεβ. Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα

=====


Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατά την έναρξη της νέας συνεδριάσεως του Κογκρέσου το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Εμμανουήλ Κλίβερ ανέγνωσε κάτι, που αποκάλεσε «πολιτικά ορθή προσευχή».


Αντί του «εν ονόματι του Θεού», είπε «εν ονόματι του μονοθεϊστικού Θεού, του Μπράχμα και του Θεού, ο οποίος είναι γνωστός υπό ποικίλα ονόματα».

Ενώ στο τέλος στο συνηθισμένο «аmen» (αμήν) ο βουλευτής πρόσθεσε «and a women», διότι προφανώς στην αγγλική προφορά της λέξεως «αμήν» άκουσε το «men», δηλαδή «άνδρες» και «χάριν ισότητος» αποφάσισε να κάνει μνεία και των γυναικών.


Κατά τη γνώμη του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, αυτή η «πολιτικά ορθή προσευχή» προσεγγίζει την βλασφημία.


«Όλα πρέπει να έχουν λογικά όρια, ακόμη και οι κανόνες της πολιτικής ορθότητας δεν πρέπει να επιτρέπουν παρέμβαση σε όσα είναι ιερά για εκατομμύρια ανθρώπους», τόνισε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας στην εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος».

«Εμείς, οι χριστιανοί, πιστεύουμε στον Θεό Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα. Πράγματι, ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα δεν είναι από την άποψη του φύλου ουδέτερα ονόματα και δεν είναι πλέον αρμόζοντα για τους εκπροσώπους του φεμινιστικού κινήματος. Γι᾽ αυτό και οι οπαδοί του φεμινισμού αλλοίωσαν την περί Αγίας Τριάδας διδασκαλία, άρχισαν να χρησιμοποιούν για τον Θεό κάποια άλλα ονόματα και επίθετα, ακόμη και θηλυκού γένους. 


Τώρα ορισμένοι πολιτικοί θεωρούν καθήκον τους να ακολουθήσουν αυτούς τους παράλογους, κατά την άποψή μου, κανόνες της πολιτικής ορθότητας», σημείωσε ο ιεράρχης και διαπίστωσε: από την άποψη της Εκκλησίας, όλα αυτά συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση σε όσα είναι ιερά για εκατομμύρια πιστούς.


ΠΗΓΗ:


Ιστοσελίδα "Ρομφαία"

1 comment: