Wednesday, January 13, 2021

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ, ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ Ludmilla Simone

 ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ Ludmilla Simone


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Τρελογιάννης”, κείμενο της κυρίας Ludmilla Simone. 


Κάτι μας θυμίζει το όνομα, αλλά δεν μπορούμε, με τίποτα, να θυμηθούμε ποια ακριβώς είναι αυτή η κυρία. Μας πήραν και τα χρόνια βλέπετε.


Σε κάθε περίπτωση, θα σχολιάσουμε το κείμενο της αξιοσέβαστης αυτής ύπαρξης, έστω και αν η μνήμη μας αδυνατεί να την ταυτοποιήσει.


Γράφει συγκεκριμένα:

“Ἀκριβῶς αὐτὴ εἶνε ἡ ἐντολὴ ποὺ ἔλαβαν ὅλοι οἱ «κυβερνῆται» τοῦ κόσμου, ἀπὸ τοὺς παγκοσμιοποιητάς: Νὰ διαλύσουν τὴν οἰκονομίαν!


Καὶ τότε θὰ πραγματοποιήσουν τὸ λεγόμενον Great Restart ποὺ ἔχουν σχεδιάσει.


Μερικοὶ ἐξ ἡμῶν τὸ ἐγράφαμεν ἀπὸ τὴν ἀρχήν. Ἀλλὰ μᾶς συκοφαντοῦσαν ὡς συνωμοσιολόγους (μὲ τὴν ἔννοιαν ποὺ αὐτοὶ ἔδιδαν εἰς τὸν ὅρον αὐτόν). 


Τώρα ποὺ αἱ «θεωρίαι συνωμοσίας» μας ἔγιναν πραγματικότης, τί ἔχετε νὰ εἰπῆτε, ὦ συκοφάνται;”

Με κάθε σεβασμό, καλή κυρία, οι κυβερνήσεις όλων των χωρών του κόσμου δεν θέλουν να διαλύσουν την οικονομία. Επιζητούν διακαώς το ακριβώς αντίθετο: Να την ενισχύσουν με κάθε τρόπο, ώστε να μπορέσουν να ξαναζητήσουν με αξιώσεις την ψήφο των πολιτών τους.


Επομένως, αξιολάτρευτη μας κυρία, οι εκτιμήσεις σας για την οικονομία είναι 100% λανθασμένες, έστω και αν τρέφετε ψευδαισθήσεις ότι δικαιώθηκαν.


Αυτό που μας ανησυχεί, όμως, δεν είναι ότι τα κάνατε θάλασσα στα οικονομικά θέματα. 


Προφανώς, σεβαστή κυρία, δεν είστε οικονομολόγος, οπότε δεν χάθηκε ο κόσμος, αν μυδραλιοβολείτε ανελέητα την νοημοσύνη μας με οικονομολογικές ασυναρτησίες.

Το πραγματικά ανησυχητικό είναι ότι είστε μια ναρκισσευόμενη συνωμοσιολόγα γεμάτη δοκησισοφία και αυταπάτες.


Γι' αυτό μας είναι ειλικρινής πεποίθηση ότι ένας καλός και ευλαβής ψυχίατρος μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε -κατά το δυνατόν- μια διανοητική ισορροπία.


Ίσως ο κ. Μπαλογιάννης είναι ο πιο κατάλληλος για την περίπτωση σας. Θα σας εξηγήσω μια άλλη φορά τον λόγο. 


Όπως αντιλαμβάνεστε, καλή μου κυρία, τα πιο πάνω γράφτηκαν με πολλή αγάπη προς το σεπτό σας πρόσωπο και με μοναδικό σκοπό να συντελέσουν στην αποκατάσταση της πολύτιμης υγείας σας.

No comments:

Post a Comment