Friday, January 15, 2021

ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Αντιλαμβάνομαι ότι θα υπάρξουν πολλοί που θα κατακρίνουν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ επειδή εμβολιάστηκε σήμερα.


Ουδείς, όμως, δικαιούται να διαμφισβητήσει την γενναιότητα και την αποφασιστικότητα του Σεβασμιώτατου. 


Ενώ ήταν πλήρως ενήμερος των αντιδράσεων σε βάρος του, από τα πολύ αρνητικά σχόλια που αναρτήθηκαν, από μέρες, στο Διαδίχτυο, δεν ολιγώρησε να πράξει αυτό που του υπαγορεύει η συνείδησή του ότι είναι ορθό για τον ίδιο και για το ποίμνιό του.

Άγριο προπηλακισμό, ως γνωστό, δέχτηκε ήδη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο πρώτος Ιεράρχης της Εκκλησίας τη Ελλάδος που εμβολιάστηκε. 


Ο Σεβ. Ναυπάκτου, απέδειξε στην πράξη, ότι είναι αποφασισμένος -όπως ακριβώς και ο Μητροπολίτης Πειραιώς-, να υποστεί την όποια επίθεση, διασυρμό ή λοιδωρία γι' αυτό που θεωρεί ορθό και επιβεβλημένο, για τον ίδιο και για το ποίμνιό του.

Με βαθύτατη θλίψη -για να ακριβολογώ με πραγματικό αποτροπιασμό- παρακολουθώ τα τελευταία δύο χρόνια τον προπηλακισμό των δύο αυτών παραδοσιακών Ιεραρχών, οι οποίοι διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αντιοικουμενιστικό αγώνα.


Αν η πολεμική προερχόταν από τους Οικουμενιστές θα λέγαμε ότι είναι φυσιολογική και αναμενόμενη.  


Πώς να δεχτείς, όμως, το γεγονός ότι οι δύο αυτοί παραδοσιακοί αγωνιστές Ιεράρχες υποβάλλονται σε απίστευτο διασυρμό από παραδοσιακούς κληρικούς και θεολόγους, αλλά και από απλούς πιστούς, για τις θέσεις που διατυπώνουν είτε για το Ουκρανικό, είτε για την πανδημία του κορωνοιού;

No comments:

Post a Comment