Sunday, January 24, 2021

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΟΠΟΡΙΖΙΕ ΛΟΥΚΑΣ


 ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΟΠΟΡΙΖΙΕ ΛΟΥΚΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Παραθέτουμε, στο τέλος της ανάρτησης, δεινό κατηγορητήριο του Σεβ. Ζαπορίζιε Λουκά, Μητροπολίτη της Αυτόνομης υπό τον Σεβ. Ονούφριο Εκκλησίας της Ουκρανίας, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας, εναντίον του Ιωσηφίτη Ηγουμένου Εφραίμ του Βατοπαιδινού.


Ο Σεβασμιώτατος, με αυστηρή γλώσσα, ελέγχει την στάση του Γέροντα Εφραίμ έναντι της Αυτόνομης Εκκλησίας της Ουκρανίας και του Πατριαρχείου Ρωσσίας.


Δεν θα σχολιάσουμε τις γνωστές θέσεις της Αυτόνομης Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο, τις οποίες επαναλαμβάνει στο άρθρο του ο Σεβασμιώτατος κ. Λουκάς, τις οποίες -άλλωστε- αναιρέσαμε κατ’ επανάληψη, χωρίς να ακούσουμε πειστική απάντηση από οποιοδήποτε.

Στο παρόν άρθρο θέλουμε να βοηθήσουμε τον Σεβ. Σαπορίζιε να αντιληφθεί ότι, ναι μεν έχει δίκαιο να καταλογίζει πολλά στον Γέροντα Εφραίμ, αλλά, επειδή κείται μακράν, δεν κατανοεί τον πραγματικό λόγο που ωθεί τον Βατοπαιδινό Ηγούμενο να συντάσσεται με τις αποφάσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.


Ακούστε, λοιπόν, Σεβασμιώτατε, ποιος είναι ο λόγος που ο π. Εφραίμ συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 


Ο Γέροντας του π. Εφραίμ ήταν ο μοναχός Ιωσήφ Βατοπαιδινός.


Ποιος ήταν ο μοναχός Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός;


1.) Ένας Θεομπαίκτης, που τον φούσκωσαν, για να παρουσιάζεται ότι χαμογελά από την αιωνιότητα.


2.) Ένας φαύλος, από τα χέρια του οποίου δεν γλύτωναν ούτε παιδιά.


3.) Ένας κήρυκας σωρείας κακοδοξιών μεταξύ των οποίων είναι 

α.) η Ανσέλμειος κακοδοξία περί ικανοποίησης της Θείας Δικαιοσύνης,!!! 

β.) οι εκτρώσεις δεν είναι αμάρτημα πριν τον 3ο μήνα της κυήσεως,!!! 

γ.) ο ανθρώπινος νους είναι υπέρτερος από την χάρη του Θεού.!!!

Και όμως! Aυτό το τρισάθλιο υποκείμενο, ο π. Εφραίμ και ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, προωθούν, με νύχια και με δόντια, για Αγιοκατάταξη.!!!


Μόνο αυτό να ξέρετε, Σεβασμιώτατε κ. Λουκά, είναι δυνατόν να έχετε έστω και την ελάχιστη εκτίμηση για τον Ηγούμενο Εφραίμ ή για τον Μητροπολίτη Λεμεσού;


Κρίνατε υμείς ο φημί, Σεβασμιώτατε!


Για να πετύχουν αυτό τον στόχο, τα έκγονα του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού -Μητροπολίτης Λεμεσού και Εφραίμ Βατοπαιδινός- είναι έτοιμοι να κάνουν κάθε συμβιβασμό και κάθε θυσία.

Έχουν, μάλιστα, κατορθώσει -με το αζημίωτο βέβαια- να οδηγήσουν τον μεν Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να ζητήσει δημόσια την Αγιοκατάταξη του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, τον δε Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όταν επισκέφθηκε το Βατοπαίδι, να διαβάσει γονατιστός τρισάγιο στον τάφο του Γέροντά τους.!!! 


Σημειώστε ότι ο Παναγιώτατος, όταν κάνει τρισάγιο, δεν γονατίζει για κανένα από τους προκατόχους του ή έστω για τον Γέροντά του Χαλκηδόνος Μελίτωνα (Χατζή). 


Ο Θεός ξέρει αντί πόσων εκατομμυρίων ή ίσως και δεκάδων εκατομμυρίων βεβαίως.

Επομένως, δεν υπάρχει ανθρώπινη δύναμη να αποτρέψει τους Ιωσηφίτες της Βατοπαιδίου ή τον Πανιερώτατο Λεμεσού να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, επειδή δεν θέλουν με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο να ακυρώσουν ή να επιβραδύνουν την Αγιοκατάταξη του πλανεμένου, Θεομπαίκτη και φαύλου τους Γέροντα.


Παραπονείστε, Σεβασμιώτατε, για την αχαριστία που έδειξε ο Γέροντας Εφραίμ έναντί σας.

Τι να πούμε εμείς στην Κύπρο, που γνωρίζουμε -κατ' άνθρωπο  πάντοτε- ότι με μαθηματική ακρίβεια, μόλις κενώσει ο Αρχιεπισκοπικός Θρόνος Κύπρου θα τον καταλάβει ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, πνευματικό τέκνο του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού και γνήσιος φορέας του φρονήματός του;


Διαμαρτύρεστε για κάποιες δηλώσεις ή για κάποιες ενέργειες που σας ενόχλησαν επειδή δείχνουν την αχαριστία του Γέροντα Εφραίμ. 

Τι να πούμε εμείς που γνωρίζουμε ότι ετοιμάζονται να ξεσχίσουν, όπως τις ύαινες, τις σάρκες της Εκκλησίας της Κύπρου, όταν κατακτήσουν τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο Κύπρου;


Τι να πούμε εμείς, οι δυστυχείς, που συνειδητοποιούμε ότι, άπαξ και καταλάβουν τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, θα εγκαθιδρύσουν αδιαμφισβήτητη ηγεμονία, στην οποία θα επικρατεί η ρουφιανιά, η Θεομπαιξία, o οπαδισμός και η φαυλοκρατία, η οποία -μάλιστα- ηγεμονία θα διαρκέσει πολλές γενεές στην Εκκλησία της Κύπρου; 


Παραθέτουμε στην συνέχεια το άρθρο του Σεβ. Ζαπορίζιε Λουκά, που μας έδωσε την αφορμή για την σύνταξη του πιο πάνω σχολίου:


 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΑΠΟΡΙΖΙΕ ΛΟΥΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΕΦΡΑΙΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ

=====


Ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε κ. Λουκάς της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του ηγουμένου της Ι. Μ. Βατοπεδίου Εφραίμ σχετικά με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.  

“Με μια άνεση και χωρίς τύψεις ο ηγούμενος Εφραίμ επικαλείται το ότι είναι κανονικά υποταγμένος στον Κωνσταντινουπολίτη αιρετικό, δηλαδή τον Βαρθολομαίο, και υποχρεούται να πράξει ό,τι του διατάξει εκείνος. Και όμως στην υπακοή του αυτή παρέβη το όριο που προσδιορίζει την υπακοή του στην Εκκλησία. 


Αφού οι Εκκλησιαστικοί κανόνες λένε ρητώς ότι η υπακοή στην Ιεραρχία τελειώνει εκεί όπου παραβιάζονται οι κανόνες της Ορθοδοξίας.  

 

Μ’ αυτόν τον τρόπο ο π. Εφραίμ με την υπακοή του υποστήριξε και τον παπισμό και τον εθνοφυλετισμό και τις άλλες αιρέσεις τις οποίες προωθεί σήμερα ο Φαναριώτης αφέντης του.   

Ο ηγούμενος Εφραίμ υποστηρίζει ότι πρόκειται περί διαμάχης μεταξύ των Ιερών Συνόδων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης. Και αυτή είναι πονηριά! 


Επειδή πρόκειται για την παραβίαση της κανονικής δομής ολόκληρης της καθόλου Εκκλησίας που συνεπάγεται διάρρηξη της ενότητας όλου του Σώματος του Χριστού στη Γη! 


“Μα τι μπορεί να κάνει;”, αναρωτιέται ο π. Εφραίμ. Έχουμε απάντηση για το τι θα μπορούσε να κάνει αλλά δεν το έκανε. 

Θα μπορούσε να γίνει σαν τον νέο Μάξιμο τον Ομολογητή ή τον Μάρκο της Εφέσου, αλλά δεν το θέλησε.   


Όλα δείχνουν ότι ο μαλακός ηγουμενικός θρόνος και η επίχρυση ράβδος είναι για τον πατέρα Εφραίμ πιο οικείοι και πολύτιμοι από την Αλήθεια και την αγάπη προς τον Χριστό.


Είναι πολύ θλιβερό που τα γονίδια της αμαρτίας κατανίκησαν μέσα στον σεβάσμιο ηγούμενο τον νέο άνθρωπο εν Χριστώ. 


Παρότι είχε ευκαιρία να γίνει εν ζωή άγιος ομολογητής της πίστης του Χριστού, αλλά η υπακοή στον Κωνσταντινουπολίτη κακοποιό αποδείχθηκε ότι τον συμφέρει πιο πολύ…”.

No comments:

Post a Comment