Wednesday, January 27, 2021

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο κ. ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

 




ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Το έχουμε πει πολλές φορές ότι ο σκιτσογράφος της εφημερίδας “Καθημερινή”, κ. Ηλίας Μακρής, είναι, με όλη την σημασία του όρου, εξαίρετος.


Τα δύο σκίτσα του κ. Μακρή, που προτάσσονται της παρούσας ανάρτησης, δείχνουν το μεν πρώτο την μεγάλη απόσταση που χωρίζει Ελλάδα και Τουρκία, αλλά και τον όγκο των απαιτήσεων της Τουρκίας σε βάρος της κυριαρχίας της πατρίδας μας, την ώρα που εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα.

Το δεύτερο σκίτσο δείχνει ότι οι διερευνητικές στην πράξη είναι καθαρός εμπαιγμός.


Οι δύο αντιπροσωπείες συνομιλούσαν για 3 ώρες, δεν συμφώνησαν φυσικά σε τίποτα, και στο τέλος πανηγυρίζουν ότι κατήγαγαν αμοιβαία περήφανη νίκη.!!!


Κάθε νουνεχής άνθρωπος κατανοεί ότι οι διερευνητικές συνομιλίες δρομολογήθηκαν για ένα και μόνο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ λόγο.

Η Γερμανία προσπαθεί -και επιτυγχάνει δυστυχώς συνεχώς- με κάθε τρόπο να μην επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.


Ήταν, λοιπόν, αναγκαίο, για να αποτραπούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, να προσέλθει η Ελλάδα στο τραπέζι των διερευνητικών συνομιλιών, ώστε να παρουσιαστεί η Τουρκία στα μάτια της Ευρωπαικής Ένωσης και των ΗΠΑ ότι έχει καλές προθέσεις και ότι είναι πρόθυμη να κάνει θετικά βήματα που θα αναστείλουν την επιθετικότητά της.

Η Τουρκία φυσικά δεν έκανε το παραμικρό βήμα για να δείξει διαλλακτικό πνεύμα και ούτε θα κάνει ποτέ, επειδή ιεραρχεί τα εθνικά της συμφέροντα πάνω από οτιδήποτε άλλο.


Η Γερμανία, από την άλλη, έχει πλήρη επίγνωση των προθέσεων της Τουρκίας, αλλά τα δικά της εθνικά συμφέροντα δεν της επιτρέπουν να έλθει σε ευθεία σύγκρουση με την Τουρκία. 


Γι' αυτό κάνει ότι μπορεί -και το επιτυγχάνει δυστυχώς επειδή είναι η υπερδύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης- να καλύψει την Τουρκία και να αποτρέψει κάθε ουσιαστική κύρωση εναντίον της.

No comments:

Post a Comment