Tuesday, January 12, 2021

ΧΡ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, ΑΡΧΙΜ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ

 ΑΡΧΙΜ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ


Του κ. Χριστόδουλου Βασιλειάδη

=====


Με βαθειά θλίψη πληροφορηθήκαμε την κοίμηση ενός αγίου ανδρός, του αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Μουσουρούλη. 


Τον π. Γρηγόριο είχα την ευλογία να τον γνωρίσω όταν ήταν διευθυντής του οικοτροφείου της αδελφότητας του Σωτήρος στην Αθήνα. Εκεί διέμενα κατά περιόδους, όταν φοιτούσα στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τότε κρατήσαμε φιλικούς δεσμούς. 


Ακούραστος μαχητής σε όλους τους τομείς της ιεραποστολικής δράσης.

Αργότερα, όταν ήλθε στην Κύπρο, βρισκόμασταν κάθε Τετάρτη στον κύκλο Αγίας Γραφής στην ενορία Αγίου Βασιλείου στον Στρόβολο-Λευκωσία. Από εκεί είχαμε τις καλύτερες και ωραιότερες αναμνήσεις. Έτοιμος να τρέξει από σπίτι σε σπίτι για να μαζέψει τις συνδρομές των ιεραποστολικών περιοδικών της αδελφότητας του Σωτήρος. 


Αυτό που χαρακτήριζε τον π. Γρηγόριο ήταν η αγάπη του για την Εκκλησία και την πατρίδα. Μια φορά με είχε καλέσει στον κύκλο ανδρών στην κατασκήνωση στις Πλάτρες, όπου ανέπτυξα το θέμα «Η ειρήνη στις διαπροσωπικές μας σχέσεις».


Ότι και να πεις είναι λίγο μπροστά στην θερμότητα και αγωνιστικότητα που είχε ο π. Γρηγόριος. Ευχόμαστε ο άγιος Θεός, τον οποίο υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή να τον αναπαύσει εν σκηναίς δικαίων και εν κόλποις του Αβραάμ.

No comments:

Post a Comment