Wednesday, March 18, 2020

Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Η ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η νέα παρέμβαση, από ραδιοφώνου, του π. Θεόδωρου Ζήση, αναφέρεται στις απαράδεκτες θέσεις που έλαβε η ΔΙΣ για τον κορωνοιό και την Θεία Λειτουργία και τις Ακολουθίες της Εκκλησίας.

Σ' αυτήν ο σεβαστός Γέροντας επαναλαμβάνει την πάγια θέση του ότι από την Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει πρόβλημα μετάδοσης λοιμωδών νόσων.

Μια θέση που συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των κληρικών, των μοναχών, των θεολόγων και των πιστών. 

Ταυτόχρονα απορρίπτει την άποψη πολλών -και μάλιστα ιεραρχών- ότι μπορεί μεν να μην υπάρχει κίνδυνος από την Θεία Κοινωνία, αλλά ο συγχρωτισμός πολλών ανθρώπων στον κλειστό χώρο του ναού μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης του ιού.

Η θέση αυτή του π. Θεόδωρου προβληματίζει πολλούς, οι οποίοι διερωτούνται πώς κόλλησαν τον ιό οι εκδρομείς από την Ελλάδα στο Όρος Σινά και στα Ιεροσόλυμα; 

Παρόμοιος σκανδαλισμός υπάρχει σε ορισμένους και στην Κύπρο επειδή κόλλησαν τον ιό δύο ιεροψάλτες στον Ι. Ναό του Αγίου Φανουρίου στην Αραδίππου. 

Ως εκ τούτου και οι δύο ιερείς του ναού τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό, όπως και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης πρώην Κιτίου Χρυσόστομος που χοροστάτησε στην Ακολουθία.

Όπως όλοι ξέρουμε, ο π. Θεόδωρος δεν διστάζει ποτέ να πει την γνώμη του ακόμη και όταν γνωρίζει ότι θα κατηγορηθεί ότι μιλά με ακραίο και δογματικό τρόπο.

Ταπεινή μας άποψη είναι ο ότι σεβαστός Γέροντας θα ήταν ενδιαφέρον και προπαντός ωφέλιμο να κατέθετε πιο σφαιρικά τις θέσεις του για την μη μετάδοση ιών στον Ιερό Ναό, επειδή είναι θέμα που προβληματίζει πολλούς πιστούς.  

2 comments:

  1. Και ποιος μας βεβαιώνει ότι οι ψάλτες κόλλησαν το ιό μέσα στο Ναό και όχι έξω;;;

    ReplyDelete
  2. Εδώ δίνεται μια απάντηση σχετικά με την απορία σας όσον αφορά την μη μετάδοση ιών στον Ιερό Ναό.
    https://hristospanagia3.blogspot.com/2020/03/18-3-2020.html?m=1

    ReplyDelete