Saturday, March 21, 2020

ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΤΟΥ


ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΤΟΥ
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο dikastiko.gr:

“Περιπολικό της αστυνομίας Κυθήρων μετέβη νωρίς σήμερα το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο χωριό Καλοκαιρινές, όπου ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, λίγες ώρες μετά την τέλεση της ακολουθίας των Χαιρετισμών χθες βράδυ στον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα, πραγματοποίησε και θεία λειτουργία.

Προηγήθηκε όπως και εχθές το βράδυ το χτύπημα της καμπάνας (προφανώς ως κάλεσμα των πιστών) με μικρή ώς μηδενική πάντως ανταπόκριση απο τους πιστούς, ενώ στη συνέχεια η θεία λειτουργία τελέστηκε κλειστές τις πόρτες.

Το περιπολικό μετέβη στο ναό, και μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας ζητησε απο τον Μητροπολίτη να τους ακολουθήσει το τμήμα. Εκεί σχηματίστηκε δικογραφία και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πειραιά, ο οποιος διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο Μητροπολίτης. Πλέον με βάση τα στοιχεία της προανάκρισης και της δικογραφίας ο εισαγγελέας Πειραιά θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική πορεία της υπόθεσης, αφού ως γνωστόν από την ΚΥΑ και το άρθρο 285 Πκ προκύπτουν και ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η τέλεση ακολουθιών έχει απαγορευθεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που επιφέρει σοβαρές κυρώσεις για την αποφυγή συνωστισμών, λόγω του ιού Covid 19.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν πως και σε άλλες εκκλησίες (μικρός αριθμός) οι ακολουθίες έγιναν με ανοιχτές τις θύρες, με χτύπημα της καμπάνας και την παρουσία λίγων πιστών.”

Δεν υπάρχουν πολλοί επίσκοποι που αξιώνονται της τιμής να προσάγονται στο αστυνομικό Τμήμα, επειδή λειτούργησαν σύμφωνα με την επιταγή της συνείδησής τους και φάνηκαν συνεπείς με τους όρκους που έδωσαν κατά την εις επίσκοπο χειροτονία τους.

Ο Σεβ. Κυθήρων άνοιξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με την νέα εξέλιξη ήρθε η ώρα να εισακουστεί το αίτημα του Σεβ. Κυθήρων Σεραφείμ για σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η οποία να αποφασίσει να ακολουθήσει το παράδειγμα του σεπτού ομολογητή αντιοικουμενιστή ιεράρχη.

Αν οι 81 μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφασίσουν να ενεργήσουν με τον ίδιο τρόπο δεν υπάρχει καμμιά εξουσία που μπορεί να τους σταματήσει.

No comments:

Post a Comment