Tuesday, March 31, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είναι κυριολεκτικά υπεράνω περιγραφής όσα αναφέρει ο Οικουμενιστής Πατριάρχης Ρωσσίας Κύριλλος για την Θεία Κοινωνία και τον κορωνοιό, όπως φαίνεται από την αμέσως προηγούμενη ανάρτηση.

Είναι φανερό ότι στην Ρωσσία δημιουργήθηκε ισχυρή αντίσταση από τον κλήρο και τον λαό για τα μέτρα ολιγοπιστίας που υιοθέτησε η Εκκλησία της Ρωσσίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού. 

Γι' αυτό ο Μακαριώτατος Μόσχας έχασε την ψυχραιμία του. 

Χαρακτηρίζει παράλογους όσους ζηλωτές κληρικούς, μοναχούς και λαικούς δεν δέχονται να κλίνουν γόνυ στο βωμό των νεωτερισμών, της εκκοσμίκευσης και του Οικουμενισμού του Πατριάρχη Κύριλλου και του Σεβ. Βολοκολάμσκ. 

Ο τελευταίος, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει φαρισαίους τους ζηλωτές κληρικούς.!!!

Η αναφορά του Μακαριώτατου Μόσχας στην Οσία Μαρία την Αιγύπτια δεν αντέχει την βάσανο της λογικής και της θεολογίας. Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία αυτοβούλως έζησε εν μετανοία 47 χρόνια χωρίς Θεία Κοινωνία στην έρημο, δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με την επιβολή απαγόρευσης της Θείας Κοινωνίας από την ηγεσία της Εκκλησίας, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

"Ο πνιγμένος για να σωθεί ακόμη και από τα μαλλιά του πιάνεται", όπως λέγει ο θυμόσοφος λαός μας. 

1 comment:

  1. Αυτό είναι πταίσμα. Εδώ έφτασαν στο ανώτατο επίπεδο βλασφημίας του να απολυμαίνουν τη λαβίδα της Θείας Κοινωνίας! Αποκαλύπτονται όμως και οι εν Ελλάδι κλακαδοροι του, έχουν πιεί το αμίλητο νερό και δείχνουν πιο ξεφτιλισμενοι απ' ότι ήταν πριν. Εάν κλάσμα αυτών είχε πράξει ή πει ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ζητούσαν την έκπτωση και τον αφορισμό του. Τώρα άκρα του τάφου σιωπή...

    ReplyDelete