Tuesday, March 24, 2020

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ. Κ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ


Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ. Κ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ

Του κ. Λυκούργου Νάνη
===== 

Ο καθηγητής του Εκκλησιαστικού Δικαίου κ. Κυριαζόπουλος, σε άρθρο του, σχετικό με την κυβερνητική απαγόρευση της Θείας Λατρείας, με ακαταμάχητα επιχειρήματα, επισημαίνει και υπογραμμίζει, ότι με βάση το Σύνταγμα, η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να περιορίζει την ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας, αλλά όχι και να την καταργεί.

Η σχετική διατύπωση έχει ως εξής: “Απαγορεύεται από το Σύνταγμα (αρθ. 13 παρ. 2) και από το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων (αρθ. 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αρθ. 18 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα) η πλήρης κατάργηση της συλλογικής διάστασης της ελευθερίας της λατρείας, εξαιτίας οποιουδήποτε νόμιμου συνταγματικού ή διεθνούς περιορισμού, περιλαμβανομένου και εκείνου της δημόσιας υγείας”. (Βλέπε https://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/35960-i-prosorini-apagoreusi-tis-latreias-gia-tin-prostasia-tis-ugeias-parabiazei-ti-thriskeutiki -eleutheria.

Ερωτώνται οι ιεράρχες μας: γιατί δεν επεκαλέσθησαν το ανωτέρω κείμενο, το οποίο επ’ ουδενί καταλείπει περιθώρια παρερμηνειών, σοφιστικώς διατυπουμένων, προκειμένου να κατοχυρώσουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην άσκηση της θρησκευτικής λατρείας;

Η «χριστιανική» πολιτεία ταπείνωσε και εξευτέλισε την Εκκλησία και οι ιεράρχες μας, ενώ διαθέτουν και το νομικό αυτό όπλο, το άφησαν αχρησιμοποίητο!

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/36056-i-upourgiki-apofasi-gia-apagoreusi-leitourgion-einai-akuri-anupostasi-kai-antisuntagmatiki
Μολις προ ολίγου, είδαμε και αυτό το άρθρο, που αποδεικνύει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι άκυρη, ανυπόστατη και αντισυνταγματική.

Και οι ιεράρχες σιωπούν.

ΠΗΓΗ:

Ιστολόγιο "Τρελλογιάννης"

1 comment:

  1. Οι ιεράρχες σιωπούν επειδή, ως εμπαθείς άνθρωποι, δεν έχουν αρκετή πίστη. Και εξαιτίας της έλλειψης πίστης φοβούνται μην κολλήσουν ! Τον φόβο τους τον ενισχύει και το γεγονός ότι ανήκουν οι περισσότεροι στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

    Φυσικά, η ρίζα του προβλήματος είναι ο αρχιμανδριτισμός : οι εκκοσμικευμένοι αρχιμανδρίτες που έγιναν επίσκοποι, και ΕΠΈΒΑΛΑΝ την εκκοσμίκευση ως δεύτερη φύση στην Ελλαδική εκκλησία. Και ένας εκκοσμικευμένος κλήρος με εκκοσμικευμένο αρχιερέα και εκκοσμικευμένο ποίμνιο, πού να βρει πίστη ?

    Πού είναι εκείνα τα χρόνια που ο επίσκοπος θα έπαιρνε όλο τον κλήρο και το λαό και θα κάνανε λιτανείες και θα προσεύχονταν γονατιστοί ΆΠΑΝΤΕΣ ? Όπως τόσες φορές έγινε στην εκκλησιαστική μας ιστορία, και κόπηκε "μαχαίρι" η πανδημία !

    π. Βασίλειος Μαυρίδης

    ReplyDelete