Tuesday, March 17, 2020

Η ΜHΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

Πολύ αξιόλογη η πληροφορία ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας, αρνήθηκε να κλείσει τους ναούς όπως αποφάσισε η κυβέρνηση της χώρας.

Για να αντιμετωπίσει την κυβερνητική απόφαση τελεί την Θεία Λειτουργία και τις Ακολουθίες στο ύπαιθρο.

Είναι φανερό ότι το πρόβλημα του κλεισίματος των ναών ξεπερνά πολύ τα Ελληνικά όρια και αργά ή γρήγορα όλες οι Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες θα χρειαστεί να το διαχειριστούν.

Ορισμένες θα αποδεχτούν τις αποφάσεις της κυβέρνησης -όπως η Εκκλησία της Ελλάδος- και ορισμένες -όπως η Εκκλησία της Μολδαβίας- θα αρνηθούν να συμμορφωθούν με τους νόμους του Καίσαρα με τις όποιες συνέπειες θα ακολουθήσουν.


Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

Της κ. Κορίνας Σαντοριναίου
=====

Η Ιερά Μητρόπολη Μολδαβίας ανακοίνωσε ότι δεν θα ακυρώσει τις ακολουθίες και θείες λειτουργίες, κατά τη διάρκεια της καραντίνας που αποφασίστηκε για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την Μητρόπολη κατά την διάρκεια της Σαρακοστής θα τελεστούν όλες οι Ακολουθίες και θείες λειτουργίες σε υπαίθριες Εκκλησίες, όπου θα είναι ανοιχτές γι’ όλους τους πιστούς.

Επίσης η Μητρόπολη Μολδαβίας εξέφρασε την αντίθεσή της με την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργούν οι Εκκλησίες χωρίς πιστούς, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα η Εκκλησία είναι χωρισμένη από του Κράτος.

Ακόμη ο Μητροπολίτης Μολδαβίας κ. Βλαδίμηρος, εξέφρασε την λύπη του για την απαγόρευση ακολουθιών για δύο εβδομάδες, ενώ κάλεσε τον κλήρο να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Μητροπολίτης Βεσαραβίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας, ανέφερε ότι για χιλιετίες οι θείες λειτουργίες στις εκκλησίες δεν σταμάτησαν, τόσο κατά τους πολέμους - όσο και κατά την περίοδο της χολέρας, της πανώλης και της πείνας.

ΠΗΓΗ:

Ιστοσελίδα “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment