Tuesday, March 31, 2020

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ: “ΝΑ ΑΠΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ”

Πού εκ του αιώνος ηκούσθη ποτέ ένας Πατριάρχης να απευθύνεται στο ποίμνιο του και να του λέγει να απέχει όσο το δυνατόν από το να πηγαίνει στους ναούς;

Οποία κατάπτωση!

Αλλά τι καλύτερο να περιμένεις από τον Οικουμενιστή και νεωτεριστή Πατριάρχη της Ρωσσίας; 


ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ: “ΝΑ ΑΠΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ”

Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
=====

Να απέχουν όσο μπορούν για λίγες ημέρες να επισκέπτονται τους Iερούς Nαούς, κάλεσε σήμερα τους πιστούς από τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

“Η εκκλησία της Ρωσίας καλείται σήμερα να εκπληρώσει αυστηρά τις υποχρεώσεις, που προτείνονται από τις υγειονομικές αρχές της Ρωσίας. Σας παρακαλώ, τις επόμενες ημέρες μέχρι να υπάρξει ειδική πατριαρχική ευλογία, να απέχετε όσο μπορείτε να επισκέπτεστε τις Εκκλησίες" - τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, έδωσε ως παράδειγμα την Οσία Μαρία την Αιγύπτια η οποία έφυγε και έζησε στην έρημο για 47 χρόνια, χωρίς να δει άνθρωπο και προσευχόμενη μόνο στον Θεό.

"Όσοι σας που κάτι αντίθετο, να δώσετε το παράδειγμα της Οσίας Μαρίας της Αιγύπτιας, το οποίο μαρτυρεί ότι κάποιος μπορεί να σωθεί ακόμη και χωρίς να επισκεφθεί τον Ιερό Ναό" - υπογράμμισε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος, χαρακτήρισε τους κληρικούς εκείνους που είναι κατά των προληπτικών μέτρων της πανδημίας παράλογους.

“Μην ακούτε κανένα κήρυγμα που προέρχεται από παράλογους κληρικούς, οι οποίοι είναι κατά των μέτρων της πανδημίας, εσείς να ακούτε αυτά που σας είπε σήμερα ο Πατριάρχης σας”- ανέφερε κλείνοντας ο κ. Κύριλλος.”

ΠΗΓΗ:

Ιστοσελίδα "Ρομφαία"

No comments:

Post a Comment