Sunday, March 29, 2020

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΑΝ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ;


ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΑΝ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο αντιοικουμενιστής κληρικός π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος και άλλοι ιερείς στην Πάτρα λειτούργησαν τις εκκλησίες τους και έδωσαν την δυνατότητα στους πιστούς να λειτουργηθούν.

Προηγήθηκε ο Σεβ. Κυθήρων και ορισμένοι ομολογητές κληρικοί της Μητρόπολης Κυθήρων καθώς επίσης ο εξαίρετος κληρικός π. Στυλιανός Καρπαθίου.

Το ίδιο συνέβηκε σήμερα με ιερέα στην Εύβοια (ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συνελήφθη), αλλά και με άλλους ιερείς σε όλες σχεδόν τις Μητροπόλεις της Ελληνικής επικράτειας. 

Ο Σεβ. Κερκύρας κάλεσε τους πιστούς να πάνε στον ναό να κοινωνήσουν.

Η απορία μας είναι η εξής:

Άραγε, ο σεβαστός πατήρ Βασίλειος Βολουδάκης, που καλούσε κλήρο και λαό σε εξέγερση, εναντίον των μέτρων για την πανδημία του κορωνοιού, χτύπησε τις καμπάνες για να καλέσει τους ενορίτες του στον Άγιο Νικόλαο Πευκακίων την Παρασκευή, για την τέλεση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών;

Σήμερα την Κυριακή το πρωί είδε κανείς τον σεπτό των Εξαρχείων Γέροντα να ανοίγει τις πόρτες του Αγίου Νικολάου για να τελέσει την Θεία Λειτουργία με την παρουσία όσων ενοριτών ήθελαν να παραστούν;

Ή μήπως ο προσφιλής Γέρων λούφαξε διά τον φόβο των συνεπειών;

Όποιος κατέχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο σεπτός των Εξαρχείων Γέρων τέλεσε την Ακολουθία των Χαιρετισμών ή και την Θεία Λειτουργία την Κυριακή το πρωί, με την παρουσία πιστών, παρακαλείται θερμά να μας ενημερώσει για να μπορέσουμε να προβάλουμε τον προσφιλή π. Βασίλειο ως πρότυπο κληρικού, όπως κάνουμε με τους άλλους κληρικούς, οι οποίοι προτίμησαν να πειθαρχήσουν στον Θεό παρά στους ανθρώπους.

No comments:

Post a Comment