Sunday, March 22, 2020

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ πρ. ΚΙΤΙΟΥ: “ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ”


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ πρ. ΚΙΤΙΟΥ: “ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ”

Της κ. Δήμητρας Παναγοπούλου
=====

Σε δηλώσεις, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της Κρατικής τηλεόρασης, προέβη ο Μητροπολίτης πρ. Κιτίου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος βρίσκεται σε περιορισμό 14 ημερών, αφού την περασμένη Παρασκευή 13 Μαρτίου απήγγειλε τους Χαιρετισμούς στον Ι. Ν. Αγ. Φανουρίου στην Αραδίππου, όπου ο δεξιός ψάλτης βρέθηκε θετικό κρούσμα κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι και δεύτερος ψάλτης αναγνωρίστηκε ως θετικός στον κορωνοϊό ενώ οι ιερείς του ναού βρίσκονται κι αυτοί σε περιορισμό.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος κάλεσε τους πιστούς να υπακούσουν τις οδηγίες της Κυβέρνησης και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και αναφέρθηκε στις εγκυκλίους που εξαπέλυσαν κι άλλοι ιεράρχες της Εκκλησίας Κύπρου, μετά από το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής που εκδόθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου.

«Πάνω από όλα φοβούμαι ότι δεν έχουν την αγάπη προς το ποίμνιό τους. Δεν μιλάμε κανείς ενάντια στη Θεία Μετάληψη. Μιλούμε για τις συγκεντρώσεις των πολλών ανθρώπων, που η επιστήμη λέει καθαρά πως αυτό επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων, τους ανθρώπους που αγαπούμε, που υπηρετούμε. Εκείνο που είναι απόλυτα σωστό είναι αυτό που λέει ο Μακαριώτατος στην ανακοίνωσή του, τα άλλα όλα νομίζω είναι είτε εγωιστικά είτε αγνοούμε πράγματα που οφείλαμε να ξέρουμε οι πάντες.»

ΠΗΓΗ:

Ιστοσελίδα “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment