Monday, March 23, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Σεβ. Μεσογαίας κ. Νικόλαος πρότεινε η πολιτεία να επανεξετάσει την καθολική απαγόρευση της Θείας Λατρείας που επέβαλε στην Εκκλησία. 

Αυτό γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό εν όψει του γεγονότος ότι η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα δεν είναι μακρυά, ενώ η πανδημία του κορωνοιού είναι απίθανο να κοπάσει εντελώς μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου.

Αν, λοιπόν, η κυβέρνηση θεωρήσει αναγκαίο να επεκτείνει την απαγόρευση μέχρι το τέλος Απριλίου, σημαίνει ότι οι πιστοί δεν θα λειτουργηθούν την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Κυρίου.

Γι’ αυτό και αφού η Ιεραρχία -πλην του αντιοικουμενιστή και Ομολογητή Μητροπολίτη Κυθήρων- δεν πρότεινε και δεν έκανε κάτι όταν τέθηκε η απαγόρευση σε εφαρμογή, καλόν είναι τώρα να γίνει διάλογος, με την παρέμβαση του κ. Τσιόρδα, ο οποίος είναι υπεύθυνος του προγραμματισμού της πολιτείας εναντίον της πανδημίας και ταυτόχρονα ευσεβέστατος άνθρωπος που δεν δίστασε να σπάσει το εμπάργκο και να λειτουργηθεί και να ψάλλει στην Θεία Λειτουργία που τέλεσε στα Σπάτα ο Σεβ. Μεσογαίας κ. Νικόλαος.

Δεν ξέρω ποια μέτρα πρέπει να ισχύσουν ώστε και ο κίνδυνος εξάπλωσης της πανδημίας να ελαχιστοποιηθεί, αλλά και οι χριστιανοί να μη μείνουν αλειτούργητοι την Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά με καλή θέληση μπορεί και πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή.

Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση αποκλείεται να επιτρέψει την κοσμοσυρροή που παρατηρείται στους ναούς την Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά κάποια διαδικασία που θα επιτρέψει στους ναούς να λειτουργηθούν αυτές τις μέρες πρέπει να βρεθεί. 

1 comment:

  1. https://m.youtube.com/watch?v=8RZ3zjvZCHE
    Μία λύση...

    ReplyDelete