Tuesday, March 24, 2020

ΝΕΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


ΝΕΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είχα την υπομονή να ακούσω βιντεοσκοπημένη ομιλία του σεβαστού και αγαπητού π. Βασίλειου Βολουδάκη για τον κορωνοιό.

Χρειάστηκε να ασκήσω πολύ την υπομονή μου για να βρω το κουράγιο να δω μέχρι τέλους το βίντεο.

Για περισσότερο από μία ώρα, άκουα τον σεβαστό πατέρα να επιδίδεται σε μια ακατάσχετη πολιτικολογία διανθισμένη με την πιο εξωφρενική συνωμοσιολογία διατυπωμένη μάλιστα με δηκτικό καταγγελτικό λόγο προς κάθε κατεύθυνση.

Θα ερωτηθώ ίσως: Περίμενες κάτι καλύτερο από τον σεπτό Γέροντα των Εξαρχείων;

Ασφαλώς και δεν περίμενα! Αυτό δα έλειπε να περίμενα! 

Είναι, όμως, τόσο προκλητική η στάση του σεβαστού πατρός ορισμένες φορές ώστε νοιώθω ότι δεν έχω κανένα δικαίωμα να σιωπήσω.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που ενοχλεί ιδιαίτερα είναι η δοκησισοφία του προσφιλούς Γέροντος που νομίζει ότι έχει τις προϋποθέσεις να μιλά “ως εξουσίαν έχων” για εξειδικευμένα επιστημονικά θέματα. 

Είναι χρόνια αυτή η πάθηση του αγαπητού και σεβαστού πατρός και πολύ φοβούμαι αθεράπευτη.

Πότε παριστάνει τον συνταγματολόγο, πότε τον νομικό, πότε τον οικονομολόγο, τώρα τον λοιμωξιολόγο και πάει λέγοντας. 

Η πανθαύμαστος πολυπραγμωσύνη του σεβαστού πατρός δεν του επιτρέπει να συνειδητοποιήσει ότι καθίσταται κυριολεκτικά καταγέλαστος, όποιος μιλά ως διακεκριμένος ειδικός επιστήμονας για θέματα για τα οποία δεν έχει καμμιά παιδεία. 

Η στάση αυτή γίνεται ακόμη πιο ενοχλητική -κυριολεκτικά αποκρουστική- όταν εκφράζεται με τον απόλυτο τρόπο που μιλά ο σεπτός πρωτοπρεσβύτερος των Εξαρχείων π. Βασίλειος Βολουδάκης, ο Μακρακιστής.

Άλλο μεγάλο πρόβλημα του προσφιλούς και σεβαστού πατρός είναι η απύθμενη υποκρισία του.

Για το κλείσιμο των ναών κουνά απειλητικά το δάκτυλο προς κάθε κατεύθυνση και αρθρώνει, με προσποιητή ιερή αγανάκτηση, δηκτικό καταγγελτικό λόγο προς πολιτικούς, επιστήμονες, Ιεράρχες, άλλους κληρικούς, τον Ελληνικό λαό κτλ.. 

Γιατί δεν μπαίνει, όμως, στον κόπο ο σεπτός Γέρων των Εξαρχείων να μας εξηγήσει, για ποιο λόγο ο ίδιος δεν άνοιξε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου Πευκακίων, που είναι προϊστάμενος, για να λειτουργήσει, να τελέσει την Ακολουθία των Χαιρετισμών, του Μεγάλου Απόδειπνου, του Εσπερινού κτλ.;

Γιατί, επί παραδείγματι, δεν μιμήθηκε το παράδειγμα του π. Στυλιανού Καρπαθίου;

Αλλά εδώ που τα λέμε ίσως ζητώ πολλά από τον σεβαστό Γέροντα. 

Πώς να το κάνουμε; Είναι ένα πράγμα να είσαι εριστικός κόκορας και εντελώς διαφορετικό να είσαι αετός.

Ο σεβαστός πατήρ είναι ένας εξαιρετικά προβληματικός άνθρωπος δυστυχώς.

Τι προσδοκίες μπορείς να έχεις από αυτόν;

1 comment:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=yqN2omv9UV0

    Δεν ξέρω ποιο βίντεο είδατε. Το παραπάνω είναι το δεύτερο. Δείτε στο 45.50΄ όπου μιλάει για 460.000 θανάτους κάθε χρόνο από γρίπη στην Πατρίδα μας. Τη στιγμή που όλοι-όλοι οι θάνατοι κάθε χρόνο είναι περίπου 120.000. Μιλάμε για μαύρη προπαγάνδα. Και τα βάζει με τον εξαίρετο επιστήμονα Σωτήρη Τσιόδρα, λέγοντας ότι μόνος του αποφασίζει, τη στιγμή που προΐσταται 26μελούς επιτροπής κορυφαίων επιστημόνων που συνεδριάζει καθημερινά. Και στην οποία συμμετέχει και η κυρία Γιαμαρέλλου υπέρ της οποίας κόπτεται ο πατήρ...

    ReplyDelete