Monday, March 16, 2020

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗ



Αντίθετα με την Αρχιεπισκοπή Κύπρου η Μητρόπολη Λεμεσού, όπως και η Μητρόπολη Μόρφου, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την τέλεση της Θ. Λειτουργίας και των Ακολουθιών της Μ. Τεσσαρακοστής.

Με την ομιλία του, στο βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η Μητρόπολή του δεν θα στοιχηθεί στην γραμμή της Ανακοίνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

2 comments:

  1. " Χρειαζόταν ο κορονοιός για νά μας πεί οτι μια μέρα θά πεθάνουμε ; "

    Ένα γνήσιο ορθόδοξο κήρυγμα ! Αυτό
    το κήρυγμα θα έπρεπε νά αντιπρισωπεύει ολόκληρη την εκκλησία . Οι ναοί ανοικτοί νά προσφέρουν την Θεία Κοινωνία , τον αγιασμό , το άγιο Ευχέλαιο . Μία απόλυτα ισορροπημένη τοποθέτηση : Εμείς θα είμαστε εδώ , όπου μας έταξε ο Θεός . Όποιος θέλει έρχεται ! Ποιός μπορεί νά αντιλέξει σε αυτή την γενναία τοποθέτηση του επισκόπου ; Θλιβόμαστε για τις ανακοινώσεις των πλείστων μητροπόλεων . Δειλοί και συρρικνωμένοι οι επίσκοποι.

    ReplyDelete
  2. Βγήκε και η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου . Στην ουσία αναστέλλουν ακόμα και την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία , αφού την βάζουν 7πμ μέ 8πμ . Γιατί? Μήπως για νά μήν πηγαίνει κανείς ;

    Χάρηκα την ανακοίνωση του Λεμεσού , γιατί ανακοίνωσε καθημερινές ακολουθίες προσαρμοσμένες στον σύγχρονο τρόπο ζωής . Αυτός μάλιστα ! Είναι πραγματικός " ακτιστοφωτίτης " ! Δεν φέρει τον τίτλο επι ματαίω !

    ReplyDelete