Tuesday, March 17, 2020

ΙΔΟΥ ΤΙ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ!!!


ΙΔΟΥ ΤΙ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ!!!

Της ιστοσελίδας “Ρομφαία”
===== 
1.) Τα Άχραντα του Χριστού Μυστήρια να δίδονται με σκούπισμα μετά από τον κάθε μεταλαμβάνοντα της λαβίδας με μαντήλι εμποτισμένο με αλκοόλη (με συστηματική ανανέωση του εμποτισμού) και με ρίψη ύστερα σε νερό με συνεχή ανανέωση, σύμφωνα με την πρακτική που προβλέπεται κατά την πλύση των υφασμάτων.
2.) Το νερό για την καλύτερη κατάποση των Αχράντων Μυστηρίων να δίνεται μόνο ατομικά, ξεχωριστά στον κάθε μεταλαβάνοντα, με σκεύος μίας χρήσης.  
3.) Για το μοίρασμα του αντίδωρου να χρησιμοποιούνται γάντια μίας χρήσης.
4.) Μαντήλια κατά τη Μετάληψη των λαϊκών να χρησιμοποιούνται μόνο για την προστασία των Αχράντων Μυστηρίων, από πιθανή πτώση στο έδαφος και για το σκούπισμα της λαβίδας. 
5.) Για το σκούπισμα του στόματος να χρησιμοποιούνται ξεχωριστά για τον κάθε μεταλαμβάνοντα χαρτομάντηλα, που κατόπιν θα πρέπει να καίγονται. 
6.) Τα ιερά μαντήλια που χρησιμοποιούν οι ιερείς να ζεματίζονται και να πλένονται με την πρέπουσα ευλάβεια μετά από κάθε λειτουργική χρήση.
7.) Οι μεταλαμβάνοντες να μην ασπάζονται το Άγιο Ποτήριο.
8.) Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων οξείας αναπνευστικής ιογενούς λοίμωξης ή άλλων μολυσματικών ασθενειών, αυτοί πρέπει για χάρη της αγάπης προς τους πλησίον τους και της φροντίδας γι’ αυτούς να απέχουν από το να προσέρχονται στον Ιερό Ναό.

No comments:

Post a Comment