Saturday, October 5, 2019

π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ: ΡΑΒΔΟΣ ΕΝ ΓΩΝΙΑ ΑΡΑ ΒΡΕΧΕΙ



π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ: ΡΑΒΔΟΣ ΕΝ ΓΩΝΙΑ ΑΡΑ ΒΡΕΧΕΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δυστυχώς ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης προσπαθεί συστηματικά να βγάλει από την πέτρα λάδι για να δικαιολογήσει τις εμμονές και τις ιδεοληψίες του.

Ο “Ορθόδοξος Τύπος” αναδημοσίευσε άρθρο, που ανάρτησα στο ιστολόγιό μου, που επιγράφεται “Είναι ρεαλιστική η πρόταση του π. Θεόδωρου Ζήση για τη σύγκληση αντικολυμβαρίου;”

Στο άρθρο αυτό επεσήμανα πως δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι η Εκκλησία της Ρωσσίας και η Εκκλησία της Αντιοχείας θα συνδράμουν ποτέ την προσπάθεια να συγκληθεί Σύνοδος που θα καταδικάσει τον Οικουμενισμό, επειδή και οι δύο Εκκλησίες είναι οικουμενιστικές και επειδή απέσχαν από την Σύνοδο της Κρήτης για εθνοφυλετικούς και όχι για λόγους πίστεως.

Ο σεβαστός π. Βασίλειος μόλις είδε ότι υιοθέτησα διαφορετική προσέγγιση από αυτή που προκρίνει ο π. Θεόδωρος, αναγαλλίασε η χριστιανική καρδία του και βρήκε την ευκαιρία:

1.) Να δώσει διέξοδο στο ασίγαστο πάθος του φθόνου που τρέφει εναντίον του π. Θεόδωρου Ζήση,

2.) Να εξουδετερώσει την πρόταση του Σεβ. Ναυπάκτου, τον οποίο, επίσης, βλέπει εμπόδιο στην φιλοδοξία του να ηγηθεί του παραδοσιακού χώρου,

3.) Να με χτυπήσει, επειδή ελέγχω τις θεολογικές ασυναρτησίες του ότι δήθεν η Σύνοδος της Κρήτης απέθανε και ετάφη απλά και μόνον επειδή το αποφάσισε ο σεβαστός Γέροντας Βασίλειος, και 

4.) Να προσπαθήσει να δικαιώσει -με έωλα φυσικά επιχειρήματα- την πρότασή του ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με την Σύνοδο του Κολυμβαρίου επειδή δήθεν απέθανεν και ετάφη.

Φυσικά ο σεβαστός Γέρων δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει το ερώτημα πώς είναι δυνατόν Σύνοδος 10 Αυτοκεφάλων Εκκλησιών να παίρνει αποφάσεις, που να θεωρούνται αυτοδικαίως άκυρες, χωρίς τη σύγκληση νέας Πανόρθοδοξης Συνόδου, απλά και μόνον επειδή έτσι αποφάσισε ο ίδιος!!!

Οι αναμφίλεκτες δυσκολίες να συγκληθεί νέα Πανορθόδοξη Σύνοδος για να αναθεωρήσει τις κακόδοξες αποφάσεις του Κολυμβαρίου, ουδόλως αίρονται με την παράλογη και θεολογικά αστήρικτη θεωρία του σεβαστού π. Βασίλειου Βολουδάκη ότι δήθεν η Σύνοδος της Κρήτης απέθανεν και ετάφη. Απλά υπογραμμίζουν την δυσκολία απεμπλοκής από τις συνέπειές της.

Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου διότι ο σεβαστός π. Βασίλειος εξακολουθεί με θεολογικά και λογικά αστήρικτες θέσεις να ικανοποιήσει τον απέραντο  ναρκισσισμό που τον διακρίνει.  

Άραγε είναι δυνατόν κάποιος 

1.) που καθοδηγείται από εμμονές και ιδεοληψίες, 

2.) που στρεψοδικεί και αρνείται να προσκομίσει θεολογικά επιχειρήματα για να στηρίξει τις θέσεις του, και

3.) που πλέει μέσα σε ένα ωκεανό εγωπάθειας και ναρκισσισμού να προτείνει ορθές λύσεις στα προβλήματα;

No comments:

Post a Comment