Tuesday, October 29, 2019

Η ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ




ΠΗΓΗ:


Orthodoxia.info

2 comments:

  1. 1. αφου οι Ρωσοι δεν αντέδρασαν στην δημιουργία του κράτους που λέγεται Ουκρανία, δεν θα αντιδράσουν για πολύ και για την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας στο κράτος αυτό.
    2. ο Πούτιν ειναι όργανο των Εβραίων, της παγκοσμιοποίησης και θα πει στον Κύριλλο, τον Πατριάρχη, να υποχωρήσει για χάρη της ενότητος της Εκκλησίας. και ο Πατριάρχης πασων των Ρωσιων θα ξαναμνημονεύσει τον Οικουμενικό μετά από λίγους μηνες ή χρόνια από τώρα. το αργότερο μέχρι την πτώση του Πούτιν.
    3.η παγκοσμιοποίηση θέλει έναν αρχηγό για κάθε θρησκεία και αυτός, για τον δικό μας χωρο, μαλλον ειναι της Κωνσταντινούπολης.
    4. τί αξία, όμως, έχει σήμερα η πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο; μήπως έχουμε Ορθόδοξο Χριστιανό στην πολιτική σε ανώτατο επίπεδο (ηπα, οηε);
    5.το γεγονός ότι δεν αφήνει το σύστημα τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες να δρουν αυτόνομα, μήπως δείχνει ότι θέλουν τον εκφυλισμό από ηθικης και δογματικης και κανονικης πλευρας των απανταχου Ορθοδόξων;διότι, αν οι Ορθόδοξοι σε κάθε κράτος πορεύονται με βάση τους δικούς τους ρυθμούς, σίγουρα θα καθυστερουσε ο γενικός εκφυλισμός του παντός. η Ορθοδοξία, αλλά και κάθε θρησκεία, ευνοειται από την ύπαρξη κλειστων αγροτοκτηνοτροφικων κοινωνιων.

    ReplyDelete