Friday, October 4, 2019

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ «ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ» ΣΟΥΗΔΙΑΣ


ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ «ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ» ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού
===== 

Ενώ οι πάντες γνοιάζονται και αγωνιούν για το Ουκρανικό και τις επιπτώσεις του στην ενότητα της Ορθοδοξίας, ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαίος συνεχίζει, χωρίς να παίρνει ανάσα, τις οικουμενιστικές του επισκέψεις, προάγοντας τον λαϊκό οικουμενισμό.

Αφού τελείωσε τις βόλτες του και τις επισκέψεις  στους Ουνίτες (τους προσωπιδοφόρους του Πάπα) στην Ιταλία, τώρα επισκέπτεται τη λουθηρανή «Αρχιεπίσκοπο» των υπερβορείων μερών, ήγουν της Σουηδίας, ερίτιμον κυρίαν Άντιε Γιάκελεν στην έδρα της, τουτέστιν την σουηδική πόλη Ουψάλα. 

Στην φωτογραφία ο Παναγιώτατος ίσταται περιχαρής δίπλα στην ψηλόλιγνη, με άσπρα κοντά μαλλιά, κύρια «Αρχιεπίσκοπο», η οποία φέρει την επίσημη μαύρη ρόμπα των Προτεσταντών και επιστήθιο σταυρό.

Οι Ορθόδοξοι δεν αναγνωρίζουμε ιερωσύνη στους κακόδοξους Προτεστάντες πολλώ δε μάλλον γυναικεία ιερωσύνη, κι αυτό διακηρύττουμε, παντού και πάντοτε, σε όλους τους τόνους. 

Γιατί τότε ο Παναγιώτατος έσπευσε εν χαρά και αγαλλιάσει να επισκεφθεί επισήμως την ανωτέρω κυρία στην έδρα της; Ποιο μήνυμα θέλει να δώσει χωρίς λόγια; 

Μήπως έχουμε ξεχάσει τι έγινε στο Ελσίνκι, όταν ο μητροπολίτης της αυτόνομης Φινλανδικής Εκκλησίας (του Οικουμενικού Θρόνου) κ. Αμβρόσιος κάλεσε τη Φινλανδή λουθηρανή «αρχιεπίσκοπο» κυρία Ίργια στον καθεδρικό ναό του Ελσίνκι και την εισήγαγε στο ιερό βήμα; Μήπως τον επέπληξε τότε κανείς; Μπα! Ενώ ο κόσμος γύρω μας καίγεται, το οικουμενιστικό στρατόπεδο δεν αφήνει ούτε μέρα που να μην προκαλέσει βάναυσα την Ορθόδοξη αυτοσυνειδησία. Μάλιστα ο Παναγιώτατος και η Ερίτιμος «Αρχιεπίσκοπος» υπέγραψαν κείμενο (όπως αναφέρει η σουηδική εφημερίδα «Ντάγκενς Νυχέτερ» στις 24.9.), στο οποίο, συν τοις άλλοις, αναφέρεται: «ο τρόπος με τον οποίο συνδέουμε τη φύση με τη δημιουργία μας αποκαλύπτει πώς συνδεουμε με την ίδια τη βάση της αυτοσυνειδησίας την οποία ονομάσαμε Θεό». 

Το πράγμα όζει «Νέα εποχή» και ούτε κατά χιλιοστό δεν μυρίζει λιβάνι. 

Ευχών χρεία και δη πολλών!

No comments:

Post a Comment