Wednesday, October 23, 2019

ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η “ΦΑΙΗ” ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ


ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η “ΦΑΙΗ” ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Την 20η Οκτωβρίου 2019, μετά την επίσημη υποδοχή στις Καρυές, ο πατρ. Βαρθολομαίος ανήγγειλε την αγιοκατάταξη τεσσάρων Αγιορειτών Οσίων. Του Δανιήλ Κατουνακιώτη, του Εφραίμ Κατουνακιώτη, του Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη και του Ιωσήφ του Ησυχαστή.
Ύπνος βαθύς έπιασε ορισμένους αδελφούς, οι οποίοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την ημέρα της αναγγελίας «μεγάλη» για την Ορθοδοξία, ωσάν να περίμενε ο Τριαδικός Θεός μια ανίερη δοσοληψία για να δοξάσει τους Αγίους Του. Τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας, έργα βλάσφημα που διχάζουν και πολεμούν την Εκκλησία να επισφραγίζονται με αγιασμένες μορφές της Ορθοδοξίας.
Βέβηλοι ρασοφόροι μνηστήρες εισέβαλαν στον Οίκο του Τριαδικού Θεού και πραγματοποιούν μία άνευ προηγουμένου λεηλασία. Πωλητές και αγοραστές συναλλάσσονται με το ακριβότερο «νόμισμα» πάνω στη γη. Έκαναν τους Αγίους της Εκκλησίας εμπόρευμα. Εξαγοράζουν συνειδήσεις, δημιουργούν τουριστικούς προορισμούς, «αγιάζουν» έργα του διαβόλου.
ΚΡΥΨΕ τους Αγίους Σου από εμάς Θεέ μου. ΔΕΝ τους αξίζουμε. Είμαστε οι βρώμικοι ογδοήτες.”
Τι λέγει η Φαίη; 

Ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται Αγιοκατάταξη Γερόντων με συναλλαγή. 
1.) Πάρε τόσες δεκάδες εκατομμύρια και ανακήρυξε τον τάδε Άγιο της Εκκλησίας.
2.) Κλείσε το στόμα σου για την Σύνοδο της Κρήτης και εγώ θα Αγιοκατατάξω τον τάδε Γέροντα.
3.) Μην λες τίποτα για το Ουκρανικό και εγώ θα τακτοποιήσω την Αγιοκατάταξη του τάδε Γέροντα.
4.) Μη με χτυπάς όταν κάνω οικουμενιστικά έκτροπα και άστο σε μένα. Ο τάδε Γέροντας θα Αγιοκαταταχθεί.
Πολύ ορθά η “Φαίη” μιλά με αυστηρότητα, όχι μόνον για τους πωλητές, αλλά και για τους αγοραστές.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν θα μπορούσε να κάνει καμιά συναλλαγή, αν δεν υπήρχαν ασυνείδητοι αγοραστές, που είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα αρκεί ο Γενάρχης της πνευματικής τους οικογένειας να Αγιοκαταταχθεί, για να αποκτήσει η πνευματική τους οικογένεια κύρος Αγιότητας.
Αλλά το θέμα πάει πολύ πιο απαράδεκτα.
Δεν ενδιαφέρονται να κατοχυρώσουν ΜΟΝΟΝ το κύρος της οικογενειακής πνευματικής τους παράδοσης, αλλά και για να ανοίξουν διάπλατα την πόρτα για την Αγιοκατάταξη των δικών τους Γερόντων (Εφραίμ της Αριζόνας, Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, Αγάθωνος της Κωνσταμονίτου, Εφραίμ της Ξηροποτάμου) και στο μέλλον Αγιοκατάταξη του εαυτού τους.
Τα δεκάδες μοναστήρια του Γέροντα Εφραίμ στο Άγιον Όρος, στην Αμερική και στην Ελλάδα, αν ήταν δυνατόν να ζητήσουν να Αγιοκαταταχθεί ακόμη και τώρα, που είναι εν ζωή, θα το έκαναν προθύμως φορτικά.
Γι’ αυτό προειδοποίησα την κ. Ελένη Λωρίτου, σε ανύποπτο χρόνο, να μην στηρίζεται στο ομολογιακό φρόνημα των Μονών του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας. 
Ενόσω ουδείς επιβουλεύεται την οικονομική και διοικητική τους αυτοτέλεια και ενόσω πήραν την υπόσχεση ότι ο Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής θα Αγιοκαταταχθεί δεν πρόκειται να κάνουν καμιά Αποτείχιση ή αίτηση εξάρτησης από άλλη Δικαιοδοσία.
Τα πιο πάνω -προφανώς- γράφτηκαν με ειδική αναφορά στον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή. Όχι για τους Εφραίμ Κατουνακιώτη, Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη και Δανιήλ Κατουνακιώτη για τους οποίους δεν έχω υπόψη μου κανένα απολύτως στοιχείο ότι έγινε κάποια συναλλαγή.
Να τονίσω, επίσης, εμφατικά, ότι ουδόλως διαμφισβητώ τους αγώνες και το ασκητικό φρόνημα του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή.
Αντίθετα θα "χαρώ χαράν μεγάλην" αν η Εκκλησία ορίσει ημερομηνία που θα γιορτάζουμε την μνήμη του.
Απλά, όπως η “Φαίη”, άλλοι πατέρες και αδελφοί, διαμαρτύρομαι για την χρηματική ή άλλη συναλλαγή που γίνεται για να προωθηθεί η Αγιοκατάταξη Γερόντων.
Θέλετε ένα ισχυρότατο επιχείρημα για να αντιληφθείτε ότι τα κριτήρια για τις Αγιοκατατάξεις δεν είναι κατά Θεόν, αλλά καρπός συναλλαγής;
Άγιοι, βεβαίως, οι Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης, Ιωσήφ ο Ησυχαστής, Δανιήλ Κατουνακιώτης, Εφραίμ ο Κατουνακιώτης και πολλές άλλες δεκάδες Άγιες μορφές της Ορθοδοξίας και μακάρι σταδιακά να Αγιοκαταταχθούν όλοι, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, χωρίς, όμως, να γίνονται αθέμιτες συναλλαγές.
Τι γίνεται, όμως, με τον Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο; 

Ο π. Φιλόθεος δεν είναι Άγιος; 

Ποιος γνώρισε -έστω και για δέκα λεπτά- την Αγία αυτή μορφή της Ορθοδοξίας και δεν απέκτησε την ακλόνητη βεβαιότητα ότι πρόκειται για Άγιο εν ζωή;
Γιατί, λοιπόν, δεν τον Αγιοκατατάσσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο;
Για τρεις λόγους:
1.) Καταρχήν επειδή είναι μέγας αντιοικουμενιστής. 
2.) Οι διάδοχοί του στην Ιερά Μονή Λογγοβάρδας -ο π. Χρυσόστομος Πήχος και οι λοιποί πατέρες που εγκαταβιώνουν εκεί- δεν θα έρθουν ποτέ σε συναλλαγή -χρηματική ή αρχών- με τον Πατριάρχη, για να γίνει η Αγιοκατάταξη, και 
3.) Επιπλέον επειδή οι πατέρες της Λογγοβάρδας δεν εννοούν να σιωπήσουν με τίποτα, για τα οικουμενιστικά έκτροπα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Γι' αυτό και κατέθεσαν στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος μήνυση εναντίον του Παναγιώτατου για την οικουμενιστική του πολιτεία.

3 comments:

  1. Κυριε Τελεβαντο, με εξαιρεση τους Μαρτυρες της Πιστεως ,των οποιων η Αγιοκαταταξη πρεπει να γινεται αμεσα, για ολους τους υπολοιπους η Εκκλησια παντοτε ειχε μια αυστηρη διαδικασια πριν προβει στην Αγιοκαταταξη. Πρωτο σημαντικο γεγονος ηταν η ανακομιδη των λειψανων τους. Εαν υπηρχαν τα στοιχεια της Αγιοτητος ,αυτο ηταν μια σημαντικη παραμετρος. Εαν συγχρονως υπηρχαν θαυματα του συγκεκριμενου προσωπου, οπου εξεταζοταν η Αγιοκαταταξη, θαυματα οχι αμφιλεγομενα, αλλα παραδεκτα απο πληθος πιστων ,ηταν ενα δευτερο σημαντικο στοιχειο, επισης εξεταζονταν με μεγαλη προσοχη η Ορθοδοξη Πιστη και το Ορθοδοξο Βιωμα. Νομιζω οτι πρεπει να επανελθει η συγχρονη Εκκλησια σε αυτη την αυστηρη εξεταση των θεματων αυτων, διοτι αλλως κινδυνευουμε Αγιοκαταταξεις ευσεβων μεν ανθρωπων ,πιθανον χαριν αλλων σκοπιμοτητων. Δεν λεω οτι οπισδηποτε αυτο γινεται, διοτι δεν γνωριζω με ποια διαδικασια Αγιοκατατασσονται σημερα Αγιοι, αλλα δεν ξεχνω οτι ευρισκομεθα σε περιοδο κλωνισμου της αληθινης Ορθοδοξης Πιστεως και Ζωης ,οποτε ολα μπορει να ειναι θεωριτικως πιθανα

    ReplyDelete
  2. Οι αγιοκαταταξεις των οσιων αυτών μοναχών είναι θέλημα του Θεού μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία περί της αγιοτητος των εν λόγω γερόντων.
    Δεν ήταν μόνο ευσεβείς και ασκητες μοναχοι αλλά αγιοι, πολίτες της Βασιλείας Του Θεού. Θεοφοροι, Χριστοφοροι και ελλαμφθεντες από την χάρη του Αγίου Πνεύματος.
    Άξιον και δίκαιον η αγιοκαταταξη τους.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι αμνηστευονται οι ατομικές εμπαθείς σκοπιμότητες των ανθρώπων........ Ο οικουμενισμος είναι η μεγαλύτερη πνευματική απειλή του καιρού μας, προσταδιο της επερχόμενης τυρρανιας του Υιού της απώλειας, πριν την Δευτέρα και ένδοξη Παρουσία Του Χριστού.
    Οι αγιοι γέροντες να πρεσβευουν ώστε να έρθουμε σε μια καποια μετάνοια και σε επίγνωση της απροσιτου δόξης του μονού αληθινου Θεού του Χριστού μας.
    Το μέγα μυστήριο της ευσεβείας η ορθόδοξος Χριστιανική Θρησκεία,που είναι η λατρεία του Αληθινου Θεου και η τηρησις των θείων εντολών, δια του ασκητικου αγώνος, κατά του Σατανά, της αμαρτίας και του θανάτου, την κάθαρση, την αναβαση δια της αγιοπνευματικης θείας επισκέψεως, στην μακαρια θέα του Θεοείδους κάλλους, της αρρητου δόξης της Τριαδικης Θεοτητος αποτελει για τους ήρωες της ορθοδοξίας και κάθε πιστό την απλανη θεωρία και πράξη,το βίωμα και την οδό που οδήγει στον Χριστό.
    Οι Άγιοι που φανερώνει ο Θεός αποτελούν την μαρτυρία το ότι, ο Χριστός είναι ο Ην, ο Ων και ο ερχόμενος. Είναι οι αποδείξεις της συνεχούς παρουσίας του Χριστού, όπως υποσχέθηκε, μέχρι το τέλος της Ιστορίας.
    Ρώτησα πρόσφατα έναν απλό συνταξιούχο ιερέα, πάτερ είναι ο Χριστιανισμός Θρησκεία;Ειναι Εκκλησία; Τι είναι τέλος πάντων;
    Μου απαντά, παιδί μου μην κάνεις πολύ παρέα με θεολόγους. Ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία, αλλά η μόνη αληθινή, έχει τεκμήρια, αυτο καίει τον Διάβολο.
    Η θρησκεία μας είναι ζωντανή....
    Φεύγοντας η καρδιά μου αναπαυτηκε....

    ReplyDelete
  3. Θα ήθελα κάποιον να με διαφωτίσει, καθως και πολλούς άλλους, για αυτό το θέμα των αγιοκατατάξεων.
    Πίσω από όλες αυτές τις αγιοκατατάξεις μηπως κρύβεται κάτι;
    Απο την άλλη στις αρχαίες εποχές ερχόταν ένας οικουμενικός πατριάρχης να κάνει αγιοκατατάξεις;
    Υπάρχει κάπου κάποια ιστορική αναδρομή για την αναγνώριση των αγίων;
    Σας παρακαλούμε αναγνώστες και ιστολόγο να μας διαφωτισετε εμπεριστατωμένα.

    ReplyDelete