Wednesday, October 9, 2019

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΦΥΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΤΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΦΥΡΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΤΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
===== 

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας, στις 8 τρέχοντος μηνός, παρεβρέθηκε σε εκδήλωση των Κοπτών (Μονοφυσιτών) του Λονδίνου με την ευκαιρία της κοπτικής πρωτοχρονιάς (Ναϋρούζ). Ήταν προσκεκλημένος του Κόπτη «αρχιεπισκόπου» στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Αββαείο του Γουέστμινστερ (ναός Σαιντ Μάργκαρετ). 

Απευθυνόμενος στους Μονοφυσίτες Κόπτες ο Σεβ. κ. Νικήτας αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς της Ορθοδοξίας με τους Κόπτες και κάλεσε τον Κόπτη «αρχιεπίσκοπο» να συνεχίσουν την πολύπλευρη συνεργασία των δύο κοινοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Στη φωτογραφία διακρίνονται Κόπτες «ιερείς» και «διάκονοι» με τα άμφια τους. Άρα δεν επρόκειτο για κοσμικό γεγονός, αλλά για αμειγώς θρησκευτική εκδήλωση. 

Τα πράγματα είναι απλά: οι ιεροί κανόνες που απαγορεύουν αυστηρά τις συμπροσευχές με αιρετικούς καταπατήθηκαν σκαιότατα, διά πολλοστήν φοράν, διότι η πολιτική του Οικουμενικού Θρόνου είναι να παροπλισθούν επί μονίμου βάσεως. 

Τι κι αν οι Κόπτες (Μονοφυσίτες της Αιγύπτου) έχουν χαρακτηρισθεί ως αιρετικοί από το 451 μ.Χ με απόφαση Οικουμενικής Συνόδου!  

Οι Οικουμενιστές τους θεωρούν Εκκλησία (!!!), στο διαβόητο «Π.Σ.Ε.», με την ανοχή και συνενοχή των ημετέρων, χαρακτηρίζονται ως Ορθόδοξοι (!!!) εκδίδουν ανακοινώσεις και αποφάσεις μαζί με την Ορθόδοξη Εκκλησία λες και δεν υπήρξε ούτε κακοδιδασκαλία, μήτε αίρεση, μήτε διαχωρισμός 15 αιώνων! 

Δεν είναι τυχαίο που προσκλήθηκαν στο Κολυμβάριο, προ τριετίας, ως παρατηρητές.

Δεν είναι τυχαίο πως χαρακτηρίστηκαν ως Εκκλησία (!!!) με την κακόφημη απόφαση 6. 

Σε απλά ελληνικά ο λαϊκός Οικουμενισμός προελαύνει καθημερινά και αντί να τον πολεμούν οι αντιοικουμενιστές ακαταπαύστως, περί άλλα τυρβάζουν και αναλίσκουν τις δυνάμεις τους.

No comments:

Post a Comment