Thursday, October 3, 2019

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην “Ρομφαία”:

“Συνεχίζεται η επίσκεψη του Μητροπολίτη Οδησσού Παύλου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας στο Άγιον Όρος.
O Μητροπολίτης Παύλος πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στις Ιερές Μονές Βατοπαιδίου και Σίμωνος Πέτρας.
Να αναφερθεί ότι ο Ιεράρχης της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί και τις Ιερές Μονές Ζωγράφου και Δοχειαρίου.
Σύμφωνα με το Interfax-religion οι δύο αυτές Μονές έκλεισαν τις πύλες, ώστε ο Ιεράρχης και η συνοδεία του να μην μπορέσουν να προσκυνήσουν.
Χαρακτηριστική ήταν η πινακίδα που τοποθετήθηκε στην είσοδο της Μονής Ζωγράφου (Βουλγάρικο), όπου είχε τον ερυθρό σταυρό με την προειδοποίηση «καραντίνα».”
Οι Μονές Αγίου Παντελεήμονος, Ζωγράφου, Φιλοθέου, Δοχειαρίου και Καρακάλλου αρνήθηκαν να ανοίξουν τις πύλες τους στους εκπρόσωπους της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Οι Μονές Βατοπαιδίου, Παντοκράτορος, Ξενοφώντος και Σιμωνόπετρας υποδέχτηκαν τους εκπρόσωπους της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Φιλικά προς την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας διάκεινται και οι Μονές Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Κουτλουμουσίου και η νέα αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου.
Άγνωστη -επί του παρόντος- η στάση των υπολοίπων Μονών, αλλά είναι πλέον ή βέβαιο ότι η Μονή Χιλανδαρίου διάκειται λίαν εχθρικά προς την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Το Άγιον Όρος διχάστηκε βαθειά και υπάρχει ανοιχτή ανταρσία έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου από πολλές Μονές του Αγίου Όρους.
Ας μου επιτραπεί μια ερώτηση:
Ορισμένες Μονές κλείνουν τις πόρτες τους στους εκπροσώπους της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Ας πούμε ότι καλά κάνουν, επειδή φρονούν ότι εκχωρήθηκε Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία αντίθετα με τις επιταγές των Ιερών Κανόνων.
Μεγάλη, όντως, η κανονική ευθιξία των Αγιορείτικων Μονών για τους Ιερούς Κανόνες και για το Ουκρανικό.!!!
1.) Τι κρίμα που οι Αγιορείτικες Μονές δεν έδειξαν την ίδια κανονική ευαισθησία όταν ο Πάπας Παύλος Στ΄, ο Πάπας Βοιτύλας, ο Πάπας Βενέδικτος και ο Πάπας Φρακίσκος έγιναν δεκτοί στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι ως αρχηγοί "αδελφής Εκκλησίας".
2.) Τι κρίμα που φυγομάχησαν για την Σύνοδο της Κρήτης!
3.) Τι κρίμα που έκλεισαν το στόμα τους ερμητικά για την Βατικάνειας προδιαγραφής Διακήρυξη που υπέγραψαν οι Πάπας Φραγκίσκος και Πατριάρχης Κύριλλος στην Αβάνα.
4.) Τι κρίμα που υποδέχονται με φανούς και λαμπάδες τους αρχιοικουμενιστές του Φαναρίου, της Μόσχας, της Αντιόχειας και των άλλων Εκκλησιών, που έκλιναν γόνυ τω Βάαλ του Οικουμενισμού.
Ερωτούμε: 

Γιατί δεν διέκοψε έστω και μία Αγιορείτικη Μονή το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την Σύνοδο της Κρήτης;
Για ποιο λόγο υποδέχονται όλες σχεδόν οι Μονές με κάθε τιμή τους προβεβλημένους Οικουμενιστές του Φαναρίου, της Μόσχας και της Αντιόχειας; 
Άτεγκτη, λοιπόν, η στάση των πλείστων Αγιορειτικών Μονών για να διατηρήσει η Ρωσσία το imperium της άθικτο στην Ουκρανία.! 

Ολιγωρία, όμως, ομολογίας της πίστεως και ψοφοδεής αντίδραση στην πλημμυρίδα της παναίρεσης του Οικουμενισμού.!!!
Προφανώς "something is rotten in the state of Denmark".

7 comments:

  1. Παμπάλαιο δημοσίευαμα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η είδηση ναι, αλλά ο σχολιασμός είναι ιδιαζόντως επίκαιρος και αφορά όχι μόνον τους Αγιορείτες, αλλά και όσους ετοιμάζονται να κάνουν Σχίσμα στην Εκκλησία της Ελλάδος, αν αναγνωριστεί η Αυτοκεφαλία τη Ουκρανίας από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.

      Delete
  2. Το κρίμα στο λαιμό τους. Έχουμε πίστη στο Θεό. Φυσικά είναι ακατάληπτος, αλλά σίγουρα έχει το σχέδιό του που συμβαίνουν όλα αυτά. Προσωπικά θεωρώ ότι η υπόθεση της Ουκρανίας φανέρωσε τη σαβουρα στην επιφάνεια, ξεμπροστιασε παρά πολλούς, κατέδειξε τις πληγές στο σώμα της εκκλησίας και όλα αυτά τα αποστήματα θα σπάσουν. Ίσως και με πόνο αλλά αλλιώς η πληγή δεν γιατρεύεται...

    ReplyDelete
  3. Κύριε Τσομπο έχετε απόλυτο δίκιο. Στο μόνο πράγμα που διαφοροποιουμαστε είναι ποιοί είναι η σαβούρα και τα αποστήματα. Κε Τελεβαντο κατά την γνώμη μου το Ουκρανικο ήταν το κερασάκι στην τούρτα του Φαναριου. We had enough! Ίσως δούμε παρόμοιες αντιδράσεις και εναντίον της Μόσχας αν και όταν οι Ρωσοι αρχίσουν να βάζουν τους καρδιναλιους στα παραθρονια των ναών τους.

    ReplyDelete
    Replies
    1. π. Θεολόγε,

      Το Ουκρανικό ΔΕΝ είναι το κερασάκι στην τούρτα, αλλά η Σύνοδος της Κρήτης που έδωσε συνοδικό κύρος στον Οικουμενισμό.

      Ποιο άλλο μπορεί να είναι χειρότερο από αυτό;

      Και όμως! Ούτε ένας επίσκοπος δεν αποτειχίστηκε εξαιτίας της Συνόδου της Κρήτης.

      Όσο για την ομάδα του π. Θεόδωρου Ζήση καταπίνει τα οικουμενιστικά έκτροπα των Ρώσσων και προσπαθεί να δώσει δογματική χροιά στην παράβαση των Ιερών Κανόνων για να καλύψει τον εαυτό της επειδή αποφάσισε να προσχωρήσει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στο υπό εκκόλαψη Ρωσσικό Σχίσμα στην Ελλάδα.

      Όσο για τον Οικουμενισμό των Ρώσσων σε τίποτα δεν υπολείπεται του αντίστοιχου των Φαναριωτών.

      Εκτός από το βάπτισμα ως καθ' εαυτό έγκυρο οι Ρώσσοι δέχονται καθ' εαυτές έγκυρες και τις χειροτονίες των Παπικών.

      Γι' αυτο και δεν αναχειροτονούν όσους προσέρχονται στην Ορθοδοξία, ούτε και αναβαπτίζουν ή μυρώνουν τους λαικούς που προσέρχονται στην Ορθοδοξία.

      Delete
    2. Για την ακρίβεια μόνο οι μοσχοβίτες δέχονται έγκυρες τις χειροτονιες (άρα και τα μυστήρια που απορρέουν από αυτές) των ρωμαιοκαθολικών. Και έχουν το θράσος αυτοί και οι γελοίοι υποστηρικτές τους να κουνάνε το δάχτυλο στο οικουμενικό πατριαρχείο περί "αποκατάστασης των σχισματικών" στην Ουκρανία. Ξετσιπωτοι και αξιοκατακριτοι όλοι τους, εμπαθείς προς το οικουμενικό πατριαρχείο.

      Delete
  4. Γράφετε κύριε Παναγιώτη :

    "Και όμως! Ούτε ένας επίσκοπος δεν αποτειχίστηκε εξαιτίας της Συνόδου της Κρήτης."

    Κύριε Παναγιώτη έχουν άλλες ασχολίες. Ο "Αγιασμός" του χασισομαγαζου είναι μια από αυτές!

    https://omologia--pisteos.blogspot.com/2019/09/blog-post_61.html?m=1

    ReplyDelete