Sunday, October 6, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην “Ρομφαία”:

“Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να πράττει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου η Ομογένεια της Πόλης, που δοκιμάσθηκε αρκετά έως σήμερα, «και μάλιστα όλως αδίκως», να οδηγηθεί σε καλύτερες ημέρες έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, μετά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Στο τέλος της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους δύο Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία. Αφού εξήρε το εκκλησιαστικό και πνευματικό έργο του Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και τη μέχρι σήμερα διακονία του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου, τους ζήτησε να μεταφέρουν στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, «τον αδελφικόν μας ασπασμόν και την ετοιμότητα της Εκκλησίας Κων/πόλεως να συνεργάζεται πάντοτε αρμονικώς με την Εκκλησία της Ελλάδος επί τω κοινώ αγαθώ και διά την πανορθόδοξον ενότητα και συνεργασίαν».
Ειδικότερα δε ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στη συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επιτυχία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, τον Ιούνιο του 2016.”
Ποιος Έλληνας Ορθόδοξος χριστιανός δεν συγκινείται από τους άοκνους αγώνες του Παναγιώτατου για να σώσει το Πατριαρχείο και τους Ρωμηούς της Βασιλεύουσας από τα χέρια των Αγαρηνών;
Ποιος χριστιανός ορθόδοξος δεν προσεύχεται καθημερινά υπέρ του σκλάβου Πατριάρχη και των “ελεύθερων πολιορκημένων” της Βασιλεύουσας;
Ενώ, όμως, αισθάνεσαι την μεγίστη δυνατή αλληλεγγύη για τα δεινά των υπόδουλων αδελφών μας στην Πόλη των ονείρων μας, έρχεται ο Παναγιώτατος και γκρεμμίζει τα πάντα όταν επαινεί τον Σεβ. Μεσσηνίας κ. Σαββάτο που έπρεπε από καιρό να ήταν καθαιρεμένος για τα αιρετικά του φρονήματα.
Ο Παναγιώτατος, όμως, δεν περιορίστηκε να εκθειάσει τον Σεβ. Μεσσηνίας, αλλά έπλεξε και το εγκώμιο του διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και διαβεβαίωσε ότι, με τη δική του ουσιαστική συνδρομή, ενεκρίθησαν τα κακόδοξα κείμενα της Συνόδου της Κρήτης.!!!
Πώς να μη δένεται κόμπος η ψυχή του ανθρώπου όταν ακούει τον Παναγιώτατο να κάνει τέτοιες δηλώσεις;

No comments:

Post a Comment