Monday, October 7, 2019

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ!


Επιτέλους! 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποφάσισε να συγκαλέσει την Ιεραρχία για το Ουκρανικό ένα θέμα που θα έπρεπε να είχε απασχολήσει την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, από την πρώτη στιγμή που εκχωρήθηκε Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ας ελπίσουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν θα επιδιώξει νέα αναβολή του θέματος και ότι -αυτή την φορά- όντως επιδιώκει να συζητηθεί το Ουκρανικό στην Σύνοδο της Ιεραρχίας και να ληφθεί -με ομοφωνία ή κατά πλειοψηφία- οριστική απόφαση.

Είναι αδιανόητο η Εκκλησία της Ελλάδος και όλες οι Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες να μην τοποθετηθούν για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Οι Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες οφείλουν επίσης -ή μάλλον πρωτίστως- να καταδικάσουν συνοδικά την παναίρεση του Οικουμενισμού.


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ!

Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
=====

Με έκτακτη συνεύλεση της Ιεραρχίας προσκαλεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, του Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr o Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συγκαλεί έκτακτη Ιεραρχία το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 μια μέρα μετά το πέρας των εργασιών της.

Ώρα ενάρξεως της Συνεδρίας ορίστηκε 09.00 το πρωί, ενώ νωρίτερα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Το θέμα της ημερησίας διατάξεως της έκτακτης Συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, αφορά εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με θέμα: "Ενημέρωσις περί του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας."

Τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση των Μελών της Ιεραρχίας, επί της ως άνω Εισηγήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου.

ΠΗΓΗ:

Ιστοσελίδα "Ρομφαία"

No comments:

Post a Comment