Thursday, October 31, 2019

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ο ΟΣΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ Ο ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είναι γνωστή, στους καλούς αναγνώστες, η δυσφορία που αισθάνομαι για τα εκτενή κείμενα και για τις μεγάλης διάρκειας ομιλίες που ακούμε στα βίντεο.

Θα παρακαλέσω, όμως, θερμά όλους να δουν το βίντεο, που προτάσσεται της ανάρτησης, επειδή είναι καρπός της σοφίας του φωτισμένου μεγάλου σύγχρονου Αγίου της Εκκλησίας μας Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, που βάζει τον Οικουμενισμό, την Νεορθοδοξία και τον Νεονικολαιτισμό στην θεση τους.

Ο μεγάλος αυτός Άγιος, με την ομιλία του σε αυτό το βίντεο, κατεδαφίζει κυριολεκτικά εκ θεμελίων όλες τις σύγχρονες αιρέσεις και δη την παναίρεση του Οικουμενισμού, την Νεορθοδοξία και τον Νεονικολιτισμό.

Ο Άγιος αρνείται την διάκριση θρησκείας και Εκκλησίας, που εισήγαγαν στον περίβολο της Ορθοδοξίας οι μαθητές του Φλωρόφσκυ, ο οποίος με την σειρά του επηρεάστηκε από τον Προτεστάντη θεολόγο Καρλ Μπαρτ.

Απορρίπτει την διάχυτη Νεορθόδοξη αντίληψη της αποκατάστασης των πάντων και λέγει ξεκάθαρα ότι ο Θεός δεν είναι μόνον αγάπη, αλλά και δικαιοσύνη.

Με κανένα τρόπο δεν αποδέχεται ότι υπάρχει άλλη αληθινή θρησκεία εκτός από την Χριστιανική Ορθόδοξη.

Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα ότι ο 'Οσιος Πορφύριος είναι μεγάλος Γέροντας και βαθύς γνώστης της πνευματικής ζωής.

Γι' αυτό και δίκαια τιμάται από τον Ορθόδοξο λαό μας για την κατά Θεόν σοφία του.

Μακάρι οι Οικουμενιστές, οι Νεονικολαίτες και οι Νεορθόδοξοι να εισακούσουν την διδασκαλία του Οσίου Πορφυρίου και να αποπτύσσουν τις πλάνες τους.

5 comments:

  1. Κ Παναγιώτη Τελεβάντο, σας συγχαίρω, σας ευγνωμωνω, γιατί η θεολογική σας γραφίδα, δεν αποτελεί μόνο πόλεμο κατά της αίρεσης, αλλά οικοδομει πνευματικά του αναγνώστες του ιστολογιου σας. Δωξα τω Θεώ Κυριω Ιησου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αντί να θαυμάζετε την διδασκαλία του Οσίου Πορφυρίου, που είναι καρπός της Αγιότητάς του, εσεις θαυμάζετε εμένα που απλά περιγράφω όσα είπε ο Άγιος;

      Delete
    2. Επίσης μερικοί στηριζόμενοι σε ένα άρθρο του πατρός Ιωάννου Ρωμανιδη, "η θρησκεία ως νεύρο βιολογική ασθένεια η δε εκκλησία η θεραπεία αυτής", λέγουν, πως ο χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία. Πρέπει να πούμε ότι, ο πατήρ Ιωάννης Ρωμανιδης κατά τα άλλα ορθόδοξος θεολογος και κληρικός, είχε επηρεαστεί από τον πάτρωνα του πατέρα Γεώργιο Florovsky. Εντούτοις ο ίδιος επισημαίνει ότι ο ορθόδοξος χριστιανισμός είναι θρησκεία, αλλά δεν ταυτίζεται με την δεισιδαιμονια. Την μη διάκριση μεταξύ Κτιστού και Ακτίστου. Οπότε και εκεί σφαλλουν οι νεορθοδοξοι

      Delete
  2. Κύριε Τελεβάντο συγχωρέστε με, είναι δεδομένο ότι τον Άγιο Πορφύριο τον θαυμάζω και τον αγαπώ σαν πιστός, αλλά επιτρέψτε μου, τουλάχιστον σήμερα είστε από τους λίγους που μεταλαμπαδευεται την αγιοπνευματικη Σοφία των Αγίων.
    Η ορθόδοξος εκκλησία είναι η αληθινή θρησκεια, η μεγαλύτερη θρησκευτική αλήθεια, ο Ιησούς Χριστός, παρακαλώ μην με παρεξηγηται.......

    ReplyDelete
  3. Επίσης η λέξη Θρησκεία για το Χριστιανισμό και μάλιστα η αληθινή Θρησκεία, ως συγκεκριμένη θρησκευτική πίστη στον ένα Θεο, λατρεία, ευσέβεια, μεταφυσική κόσμοθέαση ως προϊόν πείρας των αγίων στην φώτοείδη θεία χαρη,υπάρχει στην Αγία γραφή, στην επιστολή του Αγίου Ιακωβου του Αδελφοθεου"... Θρησκεία καθαρά και αμίαντος πάρα τω Θεώ και Πατρι αυτή εστι......" κλπ, ο χριστιανός ρητορας Λακταντιος, ο Άγιος Κλημης ο Αλεξανδρεύς,ο ιερός Αυγουστίνος ως Vera Religio, αληθινή θρησκεια και νεότεροι όπως ο Άγιος Νεκτάριος και ο λόγιος κληρικός της Τουρκοκρατίας, Ευγένιος ο Βούλγαρης.
    Οι σύγχρονες αιρέσεις κατεδαφισμενες πλέον από τους ίδιους τους αγίους είναι απλά ιδεοληψίες εμπαθων ανθρώπων......

    ReplyDelete