Friday, October 4, 2019

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ;


ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ;
=====

π. ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗ

Κε Τελεβαντο, κατά την γνώμη μου, το Ουκρανικό ήταν το κερασάκι στην τούρτα του Φαναρίου. We had enough! Ίσως δούμε παρόμοιες αντιδράσεις και εναντίον της Μόσχας, αν και όταν οι Ρώσσοι αρχίσουν να βάζουν τους καρδινάλιους στα παραθρόνια των ναών τους.

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ

Σεβαστέ μου π. Θεολόγε, 

Διαφωνώ πλήρως ότι το Ουκρανικό είναι το κερασάκι στην τούρτα των Οικουμενιστών. 

1.) Το κερασάκι στην τούρτα των Οικουμενιστών -και όχι μόνον των Φαναριωτών- είναι η Σύνοδος της Κρήτης, που περιέβαλε με συνοδικό κύρος τον Οικουμενισμό.

Ποιο άλλο μπορεί να είναι χειρότερο από αυτό;

Και όμως! 

Ούτε ένας επίσκοπος δεν αποτειχίστηκε εξαιτίας της Συνόδου της Κρήτης.!

Ούτε καν οι επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος τους οποίους ξεγέλασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αφού πήγε στην Σύνοδο της Κρήτης και έκανε τα ακριβώς αντίθετα από την ομόφωνη απόφαση της Συνόδου της Ιεραρχίας.

2.) Η ομάδα του π. Θεόδωρου Ζήση καταπίνει τα οικουμενιστικά έκτροπα των Ρώσσων και προσπαθεί να δώσει δογματική χροιά στην παράβαση των Ιερών Κανόνων. 

Γιατί;

Για να δώσει θεολογική κάλυψη στον εαυτό της, επειδή αποφάσισε να προσχωρήσει -με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο- στο υπό εκκόλαψη Ρωσσικό Σχίσμα στην Ελλάδα, για να ξεφύγει από την απομόνωση που περιήλθε εξαιτίας της Αποτείχισης που έκανε.

3.) Ο Οικουμενισμός των Ρώσσων -δυστυχώς- σε τίποτα δεν υπολείπεται του αντίστοιχου των Φαναριωτών.

Όλοι οι αντιοικουμενιστές καταδικάζουμε με βδελυγμία την κακοδοξία της λεγόμενης “βαπτισματικής θεολογίας”, η οποία πρεσβεύει ότι το βάπτισμα των αιρετικών είναι καθ’ εαυτό έγκυρο.

Οι Ρώσσοι, όμως, εκτός από το βάπτισμα ως καθ' εαυτό έγκυρο, δέχονται καθ' εαυτές έγκυρες και τις χειροτονίες των Παπικών.!!! 

Άρα δέχονται όλα τα μυστήρια των Παπικών έγκυρα.!!!

Γι’ αυτό και δεν αναχειροτονούν όσους προσέρχονται στην Ορθοδοξία, ούτε και αναβαπτίζουν ή μυρώνουν τους λαικούς που προσέρχονται στην Ορθοδοξία.

Είναι, π. Θεολόγε, επιτρεπτόν -έστω και σε επίπεδο ψιλού λογισμού- να κόψουμε κομμάτια την Εκκλησία, για να βοηθήσουμε το οικουμενιστικό Πατριαρχείο της Ρωσσίας να επιβάλει τα εθνοφυλετικά του όνειρα;

Κατανοώ πλήρως την ανάγκη να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις μας για όσα οικουμενιστικά και άλλα απαράδεκτα κάνει το Φανάρι. 

Η προώθηση, όμως, των Οικουμενιστών και εθνοφυλετιστών Ρώσσων και η πρόθεση δημιουργίας Σχίσματος, σε τι ακριβώς αποσκοπεί;

6 comments:

  1. Μιλήσατε κύριε Παναγιώτη για το κερασάκι της τούρτας του οικουνενισμου. Δεν μας είπατε όμως ποια είναι η βάση αυτής της τούρτας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τι είδους ερώτηση είναι αυτή κ. Τσόμπο; Ποιος άλλος εκτός από τον διάβολο προωθεί τον συγκρητισμό, τον Οικουμενισμό, τις αιρέσεις και τα Σχίσματα;

      Delete
    2. 😉🤣😎😄!!!!!

      Ας ευθυμήσουμε και λίγο !!!!

      Delete
    3. Κύριε Τελεβαντε τόσο με αγαπάτε που αναφέρετε το επώνυμό μου απαντώντας σε άλλον σχολιαστή;; 🙂

      Delete
    4. Έχετε δίκαιο κ. Τσόμπο. Απολογούμαι.

      Η απάντηση αφορά τον κ. Βαρβέρη, που υπέβαλε το ερώτημα και όχι εσάς.

      Όσο για την αγάπη απέναντί σας ο Χριστός ξέρει την αλήθεια.

      Delete
    5. Δεν αμφιβάλω, ήταν καλοπροαίρετο το σχόλιό μου, ανταποδίδω.

      Delete