Wednesday, October 2, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟΥΣ ΔΕΛΦΙΝΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟΥΣ ΔΕΛΦΙΝΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τον Μητροπολιτικό Θρόνο Φθιώτιδος, ο π. Ιερόθεος Καλογερόπουλος για τον Μητροπολιτικό Θρόνο Λήμνου και ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας, Α΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, για τον Μητροπολιτικό Θρόνο Καλαβρύτων.

1.) Ας αρχίσουμε από τον Θεοφιλέστατο Θεσπιών. 

Για ποιο λόγο θα τον ψηφίσει Μητροπολίτη Φθιώτιδος η Ιεραρχία; Δεν γνωρίζουν οι Ιεράρχες μας ότι είναι για χρόνια το δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου της αισχύνης; Αγνοούν ότι ήταν παρών, σε όλα τα παρασκήνια, που συνομολογούσε ο Ιερώνυμος με τον Τσίπρα σε βάρος της Εκκλησίας; 

2.) Ας έλθουμε στον Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Καλογερόπουλο, πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και πρώην πρωτοσύγκελο του Μπεζενίτη στην Μητρόπολη Αττικής.

Είναι τουλάχιστον ακατανόητη, στον υπογράφοντα το άρθρο, η εμμονή του Σεβ. Μεσογαίας Νικόλαου να εκλέξει επίσκοπο τον ακατάλληλο εν παντί αυτό κληρικό. 

Δημοσιογραφικές, μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σεβ. Μεσογαίας είχε την προπέτεια να στείλει επιστολή, σε όλους τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να τους προτρέψει να ψηφίσουν Μητροπολίτη Λήμνου τον ευνοούμενό του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Καλογερόπουλο.

Σεβασμιώτατε Μεσογαίας! Ένα πελώριο γιατί αιωρείται στο μυαλό των πιστών για την στάση σας έναντι του π. Ιεροθέου.

Σε κάθε περίπτωση θα είναι μεγάλο σκάνδαλο αν τελικά η Ιεραρχία εκλέξει τον π. Ιερόθεο Καλογερόπουλο Μητροπολίτη Λήμνου.

3.) Για τον επικρατέστερο υποψήφιο για την Μητρόπολη Καλαβρύτων, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Κάρμα, δεν έχω επαρκή πληροφόρηση. Ούτε θετικές, ούτε αρνητικές πληροφορίες. 

Ως εκ τούτου, προσεύχομαι διακαώς, αν τον εκλέξει τελικά η Ιεραρχία Μητροπολίτη Καλαβρύτων, να είναι κληρικός αδιάβλητος, ιεραποστολικός, με φόβο Θεού και εχθρός του Οικουμενισμού, των νεωτερισμών και της εκκοσμίκευσης.

Θερμά παρακαλούμε την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να μην ψηφίσει επ' ουδενί λόγω Οικουμενιστές, Νεωτεριστές, εκκοσμικευμένους ή διαβεβλημένους Μητροπολίτες και βοηθούς επισκόπους.

Ένας ακατάλληλος Ιεράρχης είναι περιφερόμενο σκάνδαλο στην Μητρόπολή του και επέκεινα και όργανο απωλείας για τους πιστούς.

No comments:

Post a Comment