Tuesday, October 1, 2019

ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση παραθέσαμε άρθρο, που επιγράφεται ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΕΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ”. 

Δυστυχώς οι περί τους π. Θεόδωρο Ζήση και τον σεβαστό π. Βασίλειο Βολουδάκη αγνοούν προκλητικά τα κίνητρα και τις θέσεις των Ρώσσων, ακόμη και όταν τις διατυπώνουν γυμνή τη κεφαλή.

Ας διαβάσουν με προσοχή τι ακριβώς λέγει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζαπορίζια Λουκάς, της Αυτόνομης, υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο, Εκκλησίας, που υπάγεται στο Πατριαρχείο της Ρωσσίας, για να αντιληφθούν πού το πάει η Μόσχα εξαιτίας της εκχώρησης Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ασφαλέστατα και όλοι έχουν δικαίωμα να διαμφισβητούν την ορθότητα των αποφάσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ουκρανία και να καταθέτουν τα θεολογικά και ιστορικά τους επιχειρήματα.

Θα δώσουν, όμως, λόγο στον Θεό, όσοι 

1.) Έβαλαν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με το Ουκρανικό,

2.) Όσοι κινούνται από προσωπική εμπάθεια προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και όχι επειδή κήδονται των συμφερόντων της Εκκλησίας,

3.) Όσοι παρέχουν στους Ρώσσους θεολογική κάλυψη για να δημιουργήσουν Πανορθόδοξο Σχίσμα,

4.) Όσοι, αντί να χτυπούν τον Οικουμενισμό, χτυπούν τον Οικουμενικό Θρόνο σαν θεσμό,

5.) Όσοι ενθαρρύνουν την Μόσχα να δημιουργήσει επί μέρους Σχίσματα στις Ορθόδοξες Εκκλησίες, και last but not least,

6.) Όσοι ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στο εν εξελίξει Ρωσσόφιλο σχίσμα, προφασιζόμενοι προφάσεις εν αμαρτίαις, για να βοηθήσουν την Μόσχα αφενός μεν να υλοποιήσει τα σχέδιά της για κυριαρχική πρωτοκαθεδρία στην Ορθοδοξία και αφετέρου για να δώσουν διέξοδο στο αδιέξοδο της μοναξιάς που αισθάνονται εξαιτίας της Αποτείχισης που έκαναν.

No comments:

Post a Comment