Friday, October 25, 2019

Η ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


Η ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Οι ανά την υφήλιο πιστοί χαρήκαμε απέραντη χαρά, μόλις πληροφορηθήκαμε ότι -με την διαμεσολάβηση της Αντιοχειανής Δικαιοδοσίας στις ΗΠΑ- πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και του Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.

Η συνάντηση αυτή είναι ότι πιο ελπιδοφόρο ακούσαμε τα τελευταία δύο χρόνια και είναι απάντηση στις προσευχές των ανά την Ορθοδοξία πιστών (κληρικών, μοναχών και λαικών), που παρακαλούσαν -και παρακαλούν- θερμά τον Χριστό να μην επιτρέψει να γίνει το μεγάλο αυτό κακό στην Εκκλησία Του.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία από την αμαρτία του Σχίσματος, μας διαβεβαιώνει ο κορυφαίος Πατήρ και Διδάσκαλος της Εκκλησίας Ιερός Χρυσόστομος.

Μόνον ο διάβολος και τα όργανά του ενθαρρύνουν ή ακόμη χειρότερα χαίρονται με την δημιουργία Σχισμάτων.

Γι’ αυτό τω Αγίω Θεώ δόξα για την απίστευτα καλή εξέλιξη.

Ο κ. Νίκος Σταματάκης, ένας εξαίρετος αρθογράφος της Ομογένειας των ΗΠΑ -και όχι μόνον-, παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις και μας δίνει τις λεπτομέρειες και το παρασκήνιο της συνάντησης των δύο Ιεραρχών με όσα γράφει στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση.

4 comments:

  1. Εντάξει, είναι προφανές ότι οι Ρώσοι έβαλαν μπροστά τον Αντιοχείας για να "μεσολαβήσει" αλλά ας μην το κάνουμε θέμα 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γιατί να μην το κάνουμε θέμα;

      Το μεγάλο διακύβευμα ήταν, είναι αι θα παραμείνει η ενότητα της Εκκλησίας.

      Να ευχαριστησουμε τον Άγιο Θεό που φώτισε την εκκλησιαστική ηγεσία της Ρωσσίας να κάνει το πρώτο βήμα και ας ελπίσουμε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα δείξει κάθε καλή διάθεση να κλείσει το θέμα κατά Θεόν.

      Delete
    2. Δεν καταλάβατε τι εννοώ. Εννοώ λοιπόν ότι η πρωτοβουλία για τη συνάντηση δεν ήταν προφανώς του Αντιοχείας, απλώς το παρουσίασαν έτσι οι Ρώσοι για προφανείς λόγους. Διόρθωσα δηλαδή το ρεπορτάζ και επ αυτού είπα να μην το κάνουμε θέμα

      Delete
    3. Επίσης πιστεύετε σοβαρά ότι οι Ρώσοι "φωτίστηκαν" ή απλώς κατάλαβαν ότι υπέστησαν ήττα και εν όψει των νέων επικείμενων αναγνωρίσεων την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιουμενοι μιλούν για ενότητα διότι αλλιώς θα οδηγούνταν σε πλήρη απαξίωση και απομόνωση;

      Delete