Tuesday, October 22, 2019

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΛΑΓΝΟΥΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΜΑΧΟΥΣ


ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΛΑΓΝΟΥΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΜΑΧΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Μεγάλη παραπληροφόρηση επικρατεί για την επίσκεψη του Πατριάρχη στο Άγιον Όρος. Παρουσιάζεται στις διάφορες ιστοσελίδες ότι δήθεν «σύσσωμο το Άγιον Όρος υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο».

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική: Η Ιερά Κοινότητα των 20 Ιερών Μονών δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση της Μονής Ξενοφώντος να παρευρεθεί στο πατριαρχικό συλλείτουργο της Κυριακής, όπου ο Πατριάρχης μνημόνευσε τον Επιφάνιο. 

Συλλειτούργησαν μόνο 7 ηγούμενοι Μονών (Βατοπεδίου, Χιλιανδαρίου, Διονυσίου, Σιμωνόπετρας, Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Παντοκράτορος), παρόλο που η Μονή κάλεσε όλους τους ηγουμένους, σε μια προσπάθεια να φανεί ότι όλο το Άγιον Όρος είναι εδώ.

Στην υποδοχή του Πατριάρχη στις Καρυές απουσίαζαν οι ηγούμενοι των Μονών Καρακάλλου, Ξηροποτάμου, Αγίου Παύλου και Κωνσταμονίτου.

Μάλιστα η Μονή Κωνσταμονίτου δεν έστειλε κανένα εκπρόσωπο. Παρόλα αυτά οι ιστοσελίδες γράφουν: «Σύσσωμο το Άγιον Όρος υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο – Και οι 20 Μονές παρών». Αντίθετα, παρόντες ήταν 100 αστυνομικοί με εκπαιδευμένα σκυλιά.”

Εκ πρώτης όψεως δίνεται η εντύπωση ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν έγινε δεκτός από τις 13 Μονές του Αγίου Όρους.

Στην πραγματικότητα, όμως, το Άγιον Όρος υπεδέχθη σύσσωμο τον Παναγιώτατο με μοναδική εξαίρεση την Ιερά Μονή Κωνσταμονίτου.

Όλες οι Μονές έστειλαν αντιπροσωπεία. Επτά μάλιστα από αυτές συμμετείχαν με την παρουσία του Ηγουμένου τους.

Εκείνο που ξενίζει είναι ότι το ιστολόγιο  “Πενταπόσταγμα”, που πρωτοανάρτησε το πιο πάνω κείμενο, επέλεξε να επιγράψει το άρθρο “Μεγάλη παραπληροφόρηση επικρατεί για την επίσκεψη του Πατριάρχη στο Άγιον Όρος.”

Στην πραγματικότητα συνέβηκε το ακριβώς αντίθετο. Ορισμένοι διαστρέφουν συνειδητά την αλήθεια και παρουσιάζουν τα γεγονότα αλλοτριωμένα με στόχο να προωθήσουν την προπαγάνδα τους.

Ποια είναι η αλήθεια;

Το Άγιον Όρος υποδέχτηκε σύσσωμο τον Οικουμενικό Πατριάρχη και συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία που τέλεσε, είτε διά των ηγουμένων, είτε διά των αντιπροσώπων όλων των Μονών, με εξαίρεση την Ιερά Μονή Κωνσταμονίτου και την παλαιά αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Αν είναι ποτέ δυνατόν να συλλειτουργείς με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος μνημονεύει τον Κιέβου Επιφάνιο ως τον 15ον Προκαθήμενο Αυτοκέφαλης Εκκλησίας και μετά να ισχυρίζεσαι ότι δεν αναγνώρισες την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.!!! Ούτε είναι δυνατόν να σπεύδεις να συλλειτουργήσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και μετά να ισχυρίζεσαι ότι δεν τον υποδέχτηκες προφρόνως στο Άγιον Όρος.!!! Για να μην τρελλαθούμε δηλαδή.!

Θα προσέξατε, πιστεύω, ότι το ρεπορτάζ δεν κάνει την παραμικρή μνεία για την παναίρεση του Οικουμενισμού.

Το Ουκρανικό και πάλιν το Ουκρανικό! Όσο για την παναίρεση του Οικουμενισμού μπήκε σε πολύ δεύτερο πλάνο.

1 comment:

  1. Ακριβώς κύριε Τελεβαντε. Με το "ουκρανικό" έπεσαν οι μάσκες για πολλούς "ομολογητές" και υπεραμυντορες της πίστεως. Πίσω από αυτό το προσωπείο υπάρχουν δύο πρόσωπα' κάποιοι εμφορούνται από ένα τυφλό, στα όρια του εμετικού, μίσος ενάντια στο οικουμενικό πατριαρχείο και τον πατριάρχη προσωπικά ενώ κάποιοι άλλοι είναι απλώς υποχείρια της Μόσχας.

    ReplyDelete