Monday, April 22, 2013

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΧΑΛΕΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ;



ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΧΑΛΕΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ ρεπορτάζ κ. Νίκου Παπαχρήστου που επιγράφεται “Στα χέρια απαγωγέων ο Μητροπολίτης Χαλεπίου”:

“Συγκεχυμένες πληροφορίες από τη Συρία φέρουν το Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο, αδελφό του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη να έχει πέσει θύμα απαγωγής. Κατά τις πρώτες πληροφορίες ο ιεράρχης του Πατριαρχείου Αντιοχείας βρίσκεται στα χέρια ανταρτών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Μητροπολίτης βρισκόταν στην Τουρκία και όταν εισήλθε στο έδαφος της Συρίας, κατευθυνόμενος στη Μητρόπολη του, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και η συνοδεία του δέχθηκε επίθεση.  

Από την ένοπλη επίθεση σε βάρος του αυτοκινήτου του Μητροπολίτη Χαλεπίου φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του  - χωρίς να υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την κατάστασή του- ενώ φέρεται να απήχθη εκτός από τον Μητροπολίτη Παύλο και ο Συροϊακωβίτης Μητροπολίτης Χαλεπίου Γρηγόριος.

Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος είναι αδελφός του νυν Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, είναι ελληνομαθής, πτυχιούχος και διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά το παρελθόν διετέλεσε και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ του Λιβάνου. 

«Τρομοκράτες απαγάγουν δυο επισκόπους στο Χαλέπι της Συρίας» τιτλοφορείται τηλεγράφημα του πρακτορείου SANA που επιβεβαιώνει την είδηση της απαγωγής.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων οι δυο επίσκοποι βρίσκονταν στα περίχωρα του Χαλεπίου και απήχθησαν την ώρα που επέβλεπαν τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο SANA αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο Ιεράρχες εμβολίστηκε από όχημα στο οποίο επέβαιναν Σύροι αντάρτες, οι οποίοι έβγαλαν έξω τον οδηγό και μετέφεραν το αυτοκίνητο σε άγνωστη τοποθεσία.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και το πρακτορείο Reuters το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις μέλους της αντιπολίτευσης στη Συρία. Ο αξιωματούχος του αντικυβερνητικού συνασπισμού μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο υποστηρίζει ότι οι δυο επίσκοποι απήχθησαν όταν ο Συροϊακωβίτης Μητροπολίτης Ιωάννης κατευθυνόταν στην τουρκοσυριακή μεθόριο για να παραλάβει το Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Παύλο που διέσχιζε τα σύνορα.”

Στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ επίσης διαβάσαμε:

“Αργά το βράδυ, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για την απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγόριου Yohanna Ibrahim.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, προκειμένου να γίνουν ενέργειες και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών.

Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πατριάρχη Αντιόχειας κ. Ιωάννη, από τον οποίο ενημερώθηκαν για όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και τον διαβεβαίωσαν για την αμέριστη συμπαράσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, καθώς και για τις ενέργειες που ήσαν ήδη σε εξέλιξη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, ενεργοποίησε το Μηχανισμό  Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, καθώς και ομολόγους χωρών που μπορούν να συμβάλουν στην απελευθέρωση των απαχθέντων. Επίσης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο επικεφαλής της Συριακής Αντιπολίτευσης George Sabra, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων.

Κατά τη σημερινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συζητηθεί η κατάσταση στη Συρία, ο Υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει του ομολόγους του.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είναι σε συνεχή επαφή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης.”

Εκφράζουμε τον πλήρη αποτροπιασμό μας για τα νέα κατορθώματα των Ισλαμοφρουρών της “Αραβικής Ανοιξης”.

Είναι σαφές τι έκανε αμέσως η Ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργος κ. Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός εξωτερικών κ. Κ. Αβραμόπουλος για να βοηθήσουν την απελευθέρωση των απαχθέντων επισκόπων.

Εκείνο που δεν είναι καθόλου σαφές είναι τι έκανε το ΠΣΕ και το Βατικανό. 

Και δεν εννοούμε βέβαια την έκδοση κάποιας Ανακοίνωσης - Ευχολόγιου, αλλά για άμεση παρέμβαση στον Πρόεδρο Ομπάμα και την Ενωμένη Ευρώπη, ώστε τα μίσθαρνα της Δύσης στη Συρία, να ανακληθούν στην τάξη. Η Δύση οφείλει να περιμαζέψει τους εγκληματίες που έχει αμολήσει στη Συρία, οι οποίοι, εν ονόματι της ανατροπής του καθεστώτος Ασαντ, εξολοθρεύουν συστηματικά τους χριστιανούς του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Αυτά να τα δουν όσοι έχουν τη θρασύτητα να ισχυρίζονται ότι το Βατικανό και το ΠΣΕ βοηθούν και ενισχύουν την επιβίωση των χριστιανών σε εχθρικά καθεστώτα.

Εμείς από καιρό λέγαμε ότι το ΠΣΕ είναι καφενείο που τρωγοπίνουν οι Οικουμενιστές, που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα θετικό. Απλά δίνει ευκαιρία για αδίστακτη καταπάτηση των Ιερών Κανόνων με συμπροσευχές και άλλες οικουμενιστικές ασχημίες που πραγματοποιούνται σε κάθε του εκδήλωση και στο οποίο συμμετέχουν δυστυχώς - ως μη όφειλαν - ως ισότιμα μέλη πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες.

No comments:

Post a Comment