Thursday, April 11, 2013

ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΛΩΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΜΗΝ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΛΩΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΜΗΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Το τελευταίο χρονικό διάστημα - προς άφατη μας αγαλλίαση - ο ιδιοκτήτης του Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ κ. Ν. Παπαχρήστου, μας προσφέρει μια ιδιαίτερα ελκυστική εικόνα του Εκκλησιαστικού του Πρακτορείου.

Καταρχήν τον ευχαριστούμε θερμά για την κάλυψη που έκανε της κοίμησης του μακαριστού αδικημένου Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κυρού Νικοδήμου.

Παράλληλα - τις τελευταίες ιδίως μέρες -  βλέπουμε τη δημοσίευση άρθρων άγνωστων μεν στον γράφοντα συγγραφέων, οπωσδήποτε όμως στερρά προσηλωμένων στην πίστη και στην παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το κείμενο του κ. Μαρκιανού Πρωτονοταρίου λ.χ. είναι ένα από τα ωραία κείμενα που δημοσίευσε ο κ. Παπαχρήστου το οποίο αναφέρεται στο λαομίσητο και θεομίσητο μεταθετό των επισκόπων.

Οσων ποιμένων, δηλαδή, εγκαταλείπουν την πνευματική τους νύμφη, ήτοι την λαχούσαν αυτών επισκοπή, για να μετατεθούν σε άλλη πολύφερνη νύμφη.

Με άλλα λόγια εγκαταλείπουν την πνευματική τους οικογένεια για να την αντικαστήσουν με άλλη για τα χρήματα και το κύρος - το εγκόσμιο εννοείται κύρος - που θα απολαύσουν.

Το άρθρο του κ. Πρωτονοτάριου βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Μεταθετό μπορεί να νοηθεί όταν ένας επίσκοπος υποκύπτει στην πιεστική πρόσκληση της Εκκλησίας να αναλάβει την διαποίμανση μιας επισκοπής που διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο, είτε επειδή οι εχθροί της πατρίδας επιβουλεύονται το ποίμνιο της Εκκλησίας, είτε επειδή κινδυνεύει ο λαός του Θεού από αίρεση και είναι σε θέση λόγω αγιότητας ή γνώσεων ή ποιμαντικών ικανοτήτων να προφυλάξει το ποίμνιο. 

Και όχι όταν μετατίθεται για να αποκτήσει χρήματα ή δόξα και εγκόσμια τιμή.

Ευελπιστούμε ότι ο κ. Παπαχρήστου θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει ευχάριστα εφεξής, επειδή δεν του διαφεύγει ότι μας στεναχώρησε κατ’ επανάληψη στο παρελθόν με την καταχώρηση οικουμενιστικών και νεωτεριστικών άρθρων στο Πρακτορείο του.

No comments:

Post a Comment