Monday, April 15, 2013

ΕΛΑΒΕ ή ΕΔΩΣΕ “ΙΕΡΟΝ ΚΟΡΑΝΙΟΝ” Ο ΣΕΒ. ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ;




ΕΛΑΒΕ ή ΕΔΩΣΕ “ΙΕΡΟΝ ΚΟΡΑΝΙΟΝ” Ο ΣΕΒ. ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===================

Εκπληκτοι κυριολεκτικά διαβάσαμε το ακόλουθο ρεπορτάζ, στο ιστολόγιο “Ακτίνες”, αναφορικά με τον νέο Μητροπολίτη Μαρωνείας κ. Παντελεήμονα (Μουτάφη):

“Ο νέος Μητροπολίτης Κομοτηνής και Μαρώνειας Παντελεήμων στις 26 Μαρτίου 2013 και ημέρα Τρίτη, επισκέφθηκε τον Μουφτή Κομοτηνής κ. Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο στα γραφεία της Μουφτείας.

Η συνάντηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερο θετικό κλίμα, ο Μουφτής Κομοτηνής Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κομοτηνής και Μαρώνειας κ. Παντελεήμονα για την επίσκεψη του και τόνισε αυτή η επίσκεψη αποτελεί ένδειξη σύγκλισης μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών  της περιοχής. Ο Σοφολογιότατος Μουφτής επεσήμανε την σημασία να διδαχθεί ο λαός την θεϊκή κουλτούρα και τόνισε ότι σε αυτό καθοριστικό ρόλο παίζουν οι ηγέτες και των δύο θρησκειών.

Η συνάντηση έλαβε τέλος με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.»

Από πού να αρχίσει κανείς;

Τι δουλειά είχε ο Μητροπολίτης στον Μουφτή;

Πήγε να του υποβάλει τα σέβη του;

Γιατί πήγε πριν λίγες μέρες να επισκεφθεί τον Τούρκο Πρόξενο αντί να ζητήσει - ως όφειλε - το κλείσιμο του Προξενείου;

Δεν έφτανε ότι ο Σεβασμιότατος κατασκανδάλισε τον κόσμο επειδή πήγε στο γήπεδο με επανωφόρι την Καθαρά Δευτέρα για να δει ποδοσφαιρικό αγώνα;

Τώρα πρόσθεσε και επίδοση ή παραλαβή “Ιερού Κορανίου”;

Δεν διευκρινίζεται στο ρεπορτάζ, ούτε και είναι σαφές από τη φωτογραφία, αν παίρνει ως δώρο από τον Μουφτή ή αν δίνει “Ιερόν Κοράνιον”.

Δεν συνετίστηκε ο Σεβασμιότατος από τον σκανδαλισμό του κόσμου από την επίδοση “Ιερού Κορανίου” από επίσκοπους και Πατριάρχες;

Γιατί άνοιξε και πάλιν την πληγή;

Δυστυχώς φαίνεται ότι ο Σεβασμιότατος κ. Παντελεήμονας ακολουθεί πολύ στραβή πορεία από τα πρώτα του βήματα.

Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για ανόητους επικοινωνισμούς που δεν δείχνουν τον πραγματικό του εαυτό του και ότι στη συνέχεια θα σταματήσει τον κατήφορο των ολισθημάτων.

2 comments:

  1. Θα κάνει σβούρες ο μακαριστός Δαμασκηνός στον τάφο του...

    ReplyDelete