Tuesday, April 16, 2013

ΟΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΛΕΓΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ




ΟΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΛΕΓΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Είναι κυριολεκτικά για γέλια η γκάφα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου όπως τη διάβασα στο www.paraskhnio.gr:

“Διπλή γκάφα κατά την συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης με Ρώσους εκπρόσωπους για τον θρησκευτικό τουρισμό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος άφησε τους πάντες άφωνους όταν αποκάλυψε τις εκλογικές του προτιμήσεις και μάλιστα μπέρδεψε και τις εκλογικές περιφέρειες. 

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε «Εγώ δεν σας κρύβω ότι...τον κύριο Λιάσκο τον ψήφιζα όταν ήταν υποψήφιος». Η αποστροφή αυτή του λόγου του κ. Ιερώνυμου προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, αμηχανία σε όλους τους παριστάμενους. Να σημειωθεί ότι ο Αναστάσιος Λιάσκος ο οποίος ήταν παρών στην συνάντηση πολιτεύεται με την Νέα Δημοκρατία.”

Από πολλούς δεν έγινε αντιληπτός ο λόγος που ο Μακαριότατος έκανε αυτές τις δηλώσεις.

Ορισμένοι νομίζουν ότι του ξέφυγε η κουβέντα. Στην πραγματικότητα ο πονηροαρβανίτης προσπάθησε να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου επειδή κατηγορείται - και δικαίως - για τη συμπάθειά του προς το ΠΑΣΟΚ και τον Σύριζα.

Στην άνοδο του Σύριζα σε σύντομο χρονικό διάστημα ελπίζει, για να πραγματοποιήσει τους στόχους του σε βάρος του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Για να διασκεδάσει, λοιπόν, τις εντυπώσεις αράδιασε το ψέμμα ότι δήθεν ψήφιζε τον κ. Λιάσκα στις εκλογές. 

Ελα όμως που ο κ. Λιάσκας πολιτευόταν μεν με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά στην Εύβοια και όχι στη Βοιωτία που ασκούσε τα εκλογικά του δικαιώματα ο Μακαριότατος!!!

Πλήρης εφαρμογή του ρητού "για να πεις ένα ψέμμα πρέπει να βρεις άλλα δέκα για να το στολίσεις ώστε να φαίνεται πιστευτό!"

Η προσπάθειά σας, Μακαριότατε, να μας παραπλανήσετε για το θέμα δεν είναι πειστική, επειδή δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση για την αδυναμία σας προς τους Πασόκους και προς τους Συριζίτες.

Οι φωτογραφίες σας με τον ΓΑΠ, την κ. Διαμαντοπούλου και τον κ. Τσίπρα είναι εύγλωττες των πραγματικών συναισθημάτων σας.

Με την παρουσία τους στην εξουσία και μόνον μπορείτε να επιβάλετε, με τη βοήθεια του κ. Γιαγκάζογλου, την απο-ορθοδοποίηση του μαθήματος των θρησκευτικών.

"Nice try", Μακαριότατε, όπως λένε οι Αμερικανοί.

Ποιος ξέρει; Την επόμενη φορά που θα πείτε ψέμματα θα έχετε προπονηθεί για να είστε πιο πειστικός.

Υπάρχει φυσικά ακόμη καλύτερη επιλογή: Να μη λέτε καθόλου ψέμματα και να σταματήσετε να υποσκάπτετε τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. 

Μια επιλογή που ταιριάζει, άλλωστε, σε ορθόδοξο Πρωθιεράρχη.

Ο Θεός να σας φωτίσει να την ακολουθήσετε.

No comments:

Post a Comment