Sunday, April 14, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΠΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ




ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΠΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========================

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Σωτήριος λόγος” του κ. Σωτήρη Τζούμα ρεπορτάζ που επιγράφεται “Οι Κόπτες της Αθήνας διαμαρτυρήθηκαν στο Σύνταγμα για τις επιθέσεις των Ισλαμιστών”:

“Η Κοπτική Παροικία της Ελλάδος διοργάνωσε χθες καθιστική, ειρηνική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την δυσαρέσκειά της για τις βαρβαρότητες των φανατικών ισλαμιστών κατά του Κοπτικού Ορθοδόξου Πατριαρχείου και κατά των Χριστιανών στην Αίγυπτο.

Οι περίπου 150 συγκεντρωμένοι, διαδήλωσαν ειρηνικά φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Ο Χριστός θα μας βοηθήσει», «Κάτω ο ρατσισμός» και «Κάτω τα χέρια από τους χριστιανούς».

Οι συγκεντρωμένοι βρισκόμενοι στο κέντρο της πλατείας και κρατώντας σημαίες της Αιγύπτου, μοίρασαν φυλλάδια που εξηγούσαν τον λόγο της διαμαρτυρίας τους και το τι ακριβώς έχει συμβεί στην Αίγυπτο. Κατόπιν κατευθύνθηκαν ειρηνικά προς την πρεσβεία της Αιγύπτου που βρίσκεται παραπλεύρως της πλατείας, επί της οδού Β.Σοφίας.

Αφορμή για την καθιστική διαμαρτυρία ήταν η επίθεση φανατικών Ισλαμιστών κατά των Χριστιανών με πέτρες και μολότωφ έξω από τον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Μάρκου κατά την διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας των 4 Χριστιανών που σκοτώθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην περιοχή Ελ Χοσούς, από βομβιστική επίθεση Ισλαμιστών. Κατά την διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν αρκετοί χριστιανοί και αυτό ώθησε την Κοπτική παροικία της Ελλάδος να προβεί σε αυτήν την διαμαρτυρία.

Κόπτες από την Αίγυπτο που ζουν στην χώρα μας, δήλωσαν στον ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «πρόθεση μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σχετικά με τις επιθέσεις των φανατικών Ισλαμιστών κατά των Χριστιανών» ενώ υπογράμμισαν πως «διαδηλώνουμε ειρηνικά, όπως προστάζει η θρησκεία μας».

Εχουν την απόλυτη συμπάθεια και τις προσευχές μας οι χριστιανοί αδελφοί μας της Αιγύπτου πλην όμως - όπως γνωρίζουν πολύ καλύτερα από ότι εμείς - οι μουσουλμάνοι δεν χαμπαρίζουν από τέτοια.

Υπάρχει τρόπος να εξοπλιστούν οι Κόπτες της Αιγύπτου για να προστατεύσουν αποτελεσματικά τη ζωή, την περιουσία και τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα τους δικαιώματα;

Αλλιώς ποιος σοβαρός άνθρωπος πιστεύει ότι το καθεστώς των “Αδελφών - γράφε εχθρών - μουσουλμάνων” που κυβερνά την Αίγυπτο και η αστυνομία του θα κάνουν το παραμικρό για να βοηθήσουν και όχι για να εξοντώσουν τους χριστιανούς της Αιγύπτου;

Εκτός και αν περιμένουν βοήθεια από το ΠΣΕ και τους διαθρησκειακούς διαλόγους... 

No comments:

Post a Comment