Wednesday, April 24, 2013

Ο ΣΕΒ. κ. ΣΑΒΒΑΤΟΣ, ΟΙ "ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ" ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ!!!


Ο ΣΕΒ. κ. ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που δεν έχουν εξαιρέσεις. 

Ενας από αυτούς - αναμφίβολα -  είναι ότι “το ψάρι βρωμά πάντοτε από το κεφάλι”.

Αυτό το ρητό θυμήθηκα όταν διάβασα το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Νίκου Παπαχρήστου στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ:

“Στην άνθιση του Μοναχισμού με την συμβολή της Αγιορείτικης Κοινότητας, «η οποία αποτελεί σημείον έλξης πολλών νέων και πνευματικών ανθρώπων από όλο τον κόσμο και η οποία αποτελεί μία ζωντανή και ελπιδοφόρο παρουσία για τον σύγχρονο άνθρωπο», αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην ομιλία που πραγματοποίησε, ως επίσημος ομιλητής, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Οι Φίλοι του Αγίου Όρους», το απόγευμα της Δευτέρας, στην μεγάλη αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ανέπτυξε το θέμα «Ο ρόλος του μοναχισμού στο σύγχρονο κόσμο» παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη, Αρχιμ. Χρυσοστόμου, Καθηγουμένου της Ι.Μ.Αγίας Παρασκευής Μαζίου, των Μητροπολίτων Ιλίου Αθηναγόρα, Θερμοπυλών Ιωάννη, Μαραθώνος Μελίτωνα, του Επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, του Πολιτικού Διοικητού του Αγίου Όρους Αρίστου Κασμίρογλου, του Γεν. Γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, Ακαδημαϊκών, Πανεπιστημιακών, κληρικών και λαϊκων, μελών και φίλων του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Αγίου Όρους».

Τους παριστάμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Καρoτσιέρης ενώ για την προσωπικότητα και το έργο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου μίλησε ο Άρχων του Οικουμενικού Θρόνου, Καθ. Ιωάννης Κονιδάρης.” 

Καταλάβατε, πατέρες και αδελφοί; 

"Οι Φίλοι του Αγίου Ορους” - Ελλάδας εννοείται, επειδή “Οι Φίλοι του Αγίου Ορους” της Κύπρου δεν θα έκαναν ποτέ τέτοιο ανοσιούργημα - προσκαλούν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο Σαββάτο (of all the people!) για να τους μιλήσει για τη σημασία του μοναχισμού στο σύγχρονο κόσμο!

Ε βέβαια! Ο Αγιος Μεσσηνίας - βλέπετε - δεν λείπει από αγρυπνίες και ιεραποδημίες και πανηγύρεις σε μοναστήρια της κυρίως Ελλάδας και του Αγίου Ορους. 

Ζει ασκητική ζωή - όπως μπορεί κάποιος να διακρίνει από χιλιόμετρα - και έτσι είναι ο κατάλληλος ιεράρχης για να του απευθύνουν “Οι φίλοι του Αγίου Ορους” πρόσκληση για να δίνει διαλέξεις για θέματα που αφορούν τον μοναχισμό!

Προσέξατε ότι τελευταία ο Σεβ. κ. Σαββάτος λανσάρεται συστηματικά ως παραδοσιακός ιεράρχης που τιμά τον μοναχισμό, τα άγια λείψανα κτλ., κτλ.;

Στη διάλεξη παρόντες ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος, ο "παραδοσιακός" (έλα Παναγία μου!) Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο κ. Κονιδάρης και ο Θεοφιλέστατος κ. Γαβριήλ Παπανικολάου!!!

Διερωτώμαι: Τι σκαρώνουν; 

Πάντως τίποτα Θεάρεστο! That’ s for sure!

Ο κ. Γιαγκάζογλου προσκαλείται, από τον Ι.Σ.Κ.Ε., να μιλήσει για τα μάθημα των Θρησκευτικών και ο κ. Σαββάτος, από τους “Φίλους του Αγίου Ορους”, για να μιλήσει για το ρόλο του μοναχισμού.!!!

Δεν είπαμε ότι “το ψάρι βρωμά πάντοτε από το κεφάλι;”

No comments:

Post a Comment