Tuesday, April 16, 2013

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ!



ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr την ακόλουθη συγκλονιστική είδηση:

“Αποδεκτή έκανε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος της υποβληθείσα παραίτηση του Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Θεοκλήτου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Σύμφωνα με την λιτή ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πολυετή γόνιμη προσφορά του στην Τράπεζα.

Επίσης του ευχήθηκε υγεία και επιτυχή συνέχιση των προσπαθειών του και της προσφοράς του.”

Δραματικές ώρες περνά το έθνος, η Ελληνική οικονομία και ειδικά η Εθνική Τράπεζα, αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος - γνωστός στο πλήρωμα της Εκκλησίας για τις παραδοσιακές θέσεις του για όλα τα θέματα της πίστεως, αλλά και για την ιεροπρέπεια της εμφάνισης και την ακεραιότητα του ήθους του - υπέβαλε παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Το έθνος, η ομογένεια και η Εκκλησία δοκιμάζουν βαθύτατη οδύνη για την απώλεια της κατά Χριστόν σοφίας του Σεβασμιότατου από την Τράπεζα και του εύχονται ότι καλόν για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ενα μόνον παράπονο έχουμε από τον Σεβ. Ιωαννίνων. 

Δική του εφεύρεση ήταν "το επιτίμιο της ακοινωνησίας" σε βάρος των μαρτυρικών ιεραρχών Αττικής Νικοδήμου, Λαρίσης θεολόγου και Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνου.

Για όλα τα άλλα η Εκκλησία της Ελλάδος ουδένα παράπονο έχει από τον Σεβασμιότατο. 

Οι θέσεις του πάντοτε παραδοσιακές και για το ράσο των κληρικών και για τον Καζανταζάκη και για τα λείψανα των Αγίων και γενικά για όλα τα εκκλησιαστικά και θεολογικά θέματα. 

Οχι ότι έμενε και πολύς ελεύθερος χρόνος ή ενδιαφέρον στο Σεβασμιότατο να ασχοληθεί με τα θεολογικά και τα εκκλησιαστικά θέματα, επειδή τον απορροφούσαν ολότελα τα υψηλά πνευματικά του καθήκοντα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Οπου όμως και όταν καταπιανόταν με θεολογικά και εκκλησιαστικά θέματα το θαύμα γινόταν πραγματικότητα! Το στόμα και η γραφίδα του Αγίου Ιωαννίνων γίνονταν πύργος παραδοσιακής ευσέβειας και έπαλξη ορθοδόξου ήθους.

Μια ταπεινή εισήγηση Σεβασμιότατε. 

Τώρα που παραιτηθήκατε από την επίζηλη πνευματική έπαλξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, μήπως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να παραιτηθείτε και από τη Μητρόπολη Ιωαννίνων για να έχετε περισσότερο χρόνο για τα θεολογικά θέματα;

Μην ξεχνάτε! Εχουμε ουσιαστική ανάγκη από την παραδοσιακή και βαθύτατα πνευματική φωνή σας για όλα τα θέματα της πίστεως.

No comments:

Post a Comment