Monday, April 22, 2013

ΣΧΕΔΙΟ ΑΜΕΣΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ;




ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Αλυσίδα τα γεγονότα ξετυλίγονται μπροστά μας με ταχύτητα φωτογραφικής μηχανής. 

Ο πρόεδρος της ΕΚΥΟ - και ως εκ της θέσεως του με μεγάλο κύρος στην Ιεραρχία - Σεβ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος - ετοιμάζεται να μετατεθεί στα Ιωάννινα. 

Την ίδια ώρα ο Σεβ. Σύρου κάνει πρόταση για τα οικονομικά της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εθνικής Τράπεζας και αμέσως δύο κορυφαίοι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου - ο κ. Ζαμπέλιος και ο κ. Τζούμας - τον συγχαίρουν ολόθερμα για την πρόταση. 

Μήπως επίκειται ο διορισμός του Σεβ. Σύρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος;

Αφού ο Σεβ. Ελασσώνος θα εκλεγεί Ιωαννίνων - με τις ευλογίες του Πατριάρχη δυστυχώς - μόλις παραιτηθεί ο κ. Θεόκλητος, σημαίνει ότι κάποιος άλλος θα μετατεθεί στη Θεσσαλονίκη όταν αδειάσει ο θρόνος. Πιθανότατα ιεράρχης της ομάδας του Αγίου Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου. 

Αν οι πιο πάνω υποθέσεις είναι ορθές σημαίνει ότι το μέτωπο εναντίον της υποψηφιότητας του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Διαυλείας κ. Γαβριήλ (Παπανικολάου), που κατόρθωσε να εκλέξει τον Σεβ. Παντελέημονα Μουτάφη ως Μαρωνείας, έχει σμπαραλιασθεί και ο Θεοφιλέστατος βαδίζει ήδη ακάθεκτος στη λεωφόρο της κατάκτησης του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου.

Αληθεύουν οι πιο πάνω υποθέσεις;

Θα μάθουμε σύντομα ανάλογα με την επιβεβαίωση ή τη διάψευση των πιο κάτω γεγονότων. 

1.) Αν ο Σεβ. Σύρου εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος ως αντικαταστάτης του άρτι παραιτηθέντος Σεβ. Ιωαννίνων Θεοκλήτου. 

2.) Αν ο Σεβ. Ιωαννίνων Θεόκλητος υποβάλει παραίτηση από το Θρόνο του.

3.) Αν ο Σεβ. Ελασσώνος κατασταθεί ως νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Αν αυτά γίνουν τότε θα έχουμε σύντομα καταλυτικές εξελίξεις και πιθανότατα παραίτηση του Μακαριότατου κ. Ιερωνύμου υπέρ της υποψηφιότητας του Θεοφιλέστατου Διαυλείας κ. Γαβριήλ (Παπανικολάου) για να μπορέσει έτσι ο Μακαριότατος να εκφωνήσει από τα Οινόφυτα εκ βαθέων το: “Nunc dimmitis, servum Tuum, Domine...”.

No comments:

Post a Comment