Wednesday, April 10, 2013

Ο ΣΕΒ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΩΣΗ ΦΟΝΟ!!!



Ο ΣΕΒ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΩΣΗ ΦΟΝΟ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Εκπληκτος ανέγνωσα, στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”, τα σχόλια της ανάρτησης για την παρουσία του Σεβ. Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου (Σαββάτου) σε Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και την ομιλία που έκανε ο Σεβ. Μεσσηνίας για την εξομολόγηση.

Proterios 
"Ασκούσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας το λειτούργημα του πνευματικού πατρός πριν γίνει επίσκοπος; Ελειψαν οι πεπειραμένοι πνευματικοί να καλέσει ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας ώστε να ωφεληθούν πραγματικά οι ιερείς του;
Τι να πει κανείς..."

Cross 
"Ο Αγιος Ιλίου θα συμπλήρωσε τα ελείποντα διότι έχει ασκήσει και το λειτούργημα του πνευματικού πατρός."

Proterios 
"Ελπίζω να το γράφεις ειρωνικά, βέβαια....
Δεν γνωρίζω για τον κ. Αθηναγόρα αν ασκούσε το λειτούργημα του πνευματικού και τι εμπειρία είχε ως πνευματικός (διότι το οφφίκιο του πνευματικού το κατέχουν πολλοί....), αλλά θα ήθελα να ξέρω με ποια λογική καλείται να μιλήσει σε πνευματικούς για το θέμα της εξομολόγησης ένας Μητροπολίτης - όπως ο Μεσσηνίας - άμοιρος της αντίστοιχης εμπειρίας. 

Αν μπορεί κανείς να μου υποδείξει σε ποιο ενοριακό ναό ή παρεκκλήσι της Αθήνας διακονούσε ως πνευματικός ο Σεβ. Μητροπολίτης Χρυσόστομος (Σαββάτος), θα πάρω πίσω τα λόγια μου και θα ζητήσω δημοσία συγγνώμη.

Προφανώς, όμως, ορισμένους ιεράρχες τους ενώνει το νεωτεριστικό, ακραία οικουμενιστικό και εκκοσμικευμένο πνεύμα, οπότε, όντως, από την άποψη αυτή αλληλοσυμπληρώνονται....Επί τα χείρω...."

Proterios 
"Να υπενθυμίσω ότι πριν από λίγα χρόνια, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, σε τηλεοπτική εκπομπή, είχε αποδοκιμάσει τον π. Στυλιανό Καρπαθίου όταν ο τελευταίος είχε πει για την έκτρωση ότι είναι φόνος. Και ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε ότι αυτές είναι ακραίες απόψεις... Πετώντας στα σκουπίδια θεμελιώδη χριστιανική παράδοση χιλιετηρίδων, αλλά και τον λόγο της Παλαιάς Διαθήκης που καταδικάζει βαρύτατα τις εκτρώσεις.

Και τώρα, ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης, που μόνο και μόνο για τις δημόσιες εκείνες δηλώσεις του θα έπρεπε να παραπεμφθεί στην Ι. Σύνοδο επί σκανδαλισμώ των πιστών, καλείται να νουθετήσει πνευματικούς για την εξομολόγηση....

Και όλη αυτή η παρωδία του ιερού μυστηρίου με την διοργάνωση και τις ευλογίες του διαρκώς προβαλλόμενου Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα.

Λυπούμαι βαθύτατα, αλλά αυτό δείχνει μεγάλο έλλειμμα εκκλησιαστικού ήθους και ποιμαντικής ευθύνης εκ μέρους του δευτέρου."

Δεν θα σταθώ στα υπόλοιπα αλλά δεν μπορώ να μην εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου για την άποψη που κατέθεσε δημόσια για τις εκτρώσεις ο Σεβ. κ. Σαββάτος.

Με συγχωρείτε, πατέρες και αδελφοί!

"Διαιρεί" την Εκκλησία στη Σύνοδο της Ιεραρχίας ο κ. Σαββάτος και "την βγάζει πάπια". 

Διακηρύσσει ως ακραίο τον όρο “φόνος” για τις εκτρώσεις από τηλοψίας και την βγάζει "αβρόχοις ποσίν."

Καλά! Πλην της συμμετοχής σε πολυαρχιερατικά συλλείτουργα οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν έχουν κανέναν άλλο ενδιαφέρον;

Δεν συζητούν θεολογικά θέματα στη Σύνοδο της Ιεραρχίας;

Γιατί;

Αν οι Ιεράρχες δεν συζητούν και δεν παίρνουν αποφάσεις για θεολογικά θέματα ποιος θα το κάνει;

Το εμπορικοβιομηχανικό επιμελητήριο Πειραιώς;

Αν αρχίσουν ακόμη και Ιεράρχες να διαμφισβητούν το φονικό χαρακτήρα των εκτρώσεων τι θα μείνει στις φεμινίστριες να κάνουν;

Ελπίζω να μη φτάσουμε στα χάλια των φιλελεύθερων (“liberal”) Αμερικανών - και όχι μόνον - προτεσταντών παστόρων, οι οποίοι ανερυθρίαστα διακηρύττουν ότι είναι ιερό το δικαίωμα της γυναίκας να επιλέγει αν θέλει την κύηση του εμβρύου!!!

Με άλλα λόγια να σκοτώνει το σπλάχνο της.

No comments:

Post a Comment