Friday, April 26, 2013

Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΛΥΤΡΑ;



Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΛΥΤΡΑ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάζουμε στη Romfea.gr ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

"Οι Επίσκοποι του Χαλεπίου έχουν απαχθεί για λύτρα", ανέφερε σε δηλώσεις του ο Καθολικός Επίσκοπος στο Χαλέπι Αντώνιος Άουντο.

Ο Ιησουίτης Επίσκοπος ανέφερε ότι "οι αντάρτες χρησιμοποιούν την θρησκεία με στόχο να βγάλουν λεφτά, γιατι έτσι επιβιώνουν οικονομικά οι συμμορίες."

Επίσης έκανε λόγο για 2.000 περιπτώσεις απαγωγής οι οποίες αποδείχθηκαν ότι αποσκοπούσαν στα λύτρα, δίνοντας ως παράδειγμα μια απαγωγή στο Χαλέπι προ ημέρων που κόστισε 15.000 δολλάρια.

Σε ερώτηση αν φοβάται και ο ίδιος για τυχόν απαγωγή, τόνισε: "Όχι δεν φοβάμαι, αλλά δεν πάω και σε επικίνδυνες περιοχές. Όμως πάντα με συνοδεύουν άνθρωποι οι οποίοι μπορούν και να με προστατέψουν."

Αν η εκτίμηση του Παπικού “επισκόπου” του Χαλεπίου αληθεύει είναι - κατά κάποιο τρόπο - χαρμόσυνο άγγελμα, επειδή σημαίνει ότι οι απαγωγείς τους δεν έχουν τουλάχιστον στόχο να τους σκοτώσουν.

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον, που συνεχίζει να επιδεικνύεται για την απελευθέρωση των δύο επισκόπων της Συρίας, δεν έχει μέχρι τώρα τελεσφορήσει.

Ας ελπίσουμε ότι εξακολουθούν να είναι ακόμη ζωντανοί και ότι θα βρεθεί τρόπος να απελευθερωθούν.

Το σίγουρο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με εντελώς αδίστακτους ανθρώπους τουλάχιστον αν κρίνουμε από τον τρόπο που δολοφόνησαν τον οδηγό του αυτοκινήτου τους.

Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε ποιος είναι σε θέση να βοηθήσει κάτω από τις περιστάσεις.

Η παρέμβαση της Ρωσίας - αφού πρόκειται για Τσετσένους αντάρτες - βοηθά άραγε τους απαχθέντες επισκόπους;

Οι εκκλήσεις της Ευρωπαικής Ενωσης ή άλλων χωρών ή θρησκευτικών οργανισμών μπορούν να αποφέρουν κάποιο θετικό καρπό, αφού πρόκειται για φονταμενταλιστές και εθνικιστές Ισλαμιστές;

Η Τουρκία είναι η μόνη που μπορεί να απελευθερώσει τους ομήρους επισκόπους, αφού οι Τσετσένοι αντάρτες δρουν στο έδαφός της και έτσι διαθέτει πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει! 

Ποιος νουνεχής άνθρωπος όμως εμπιστεύεται την Τουρκία για οτιδήποτε;

No comments:

Post a Comment