Monday, April 15, 2013

Η ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΗ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ




Η ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΗ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” το ακόλουθο κείμενο που υπογράφεται από κάποιο με τα αρχικά Α.Ε. αναφορικά με τις εικόνες στην Κύπρο που “δάκρυζαν”:

“Λίγα χρόνια πριν, οι Παναγίες που...δάκρυζαν δεν εμφανίζονταν στην ανατολική πλευρά της νήσου των Αγίων, αλλά στη δυτική.

Ο υπογράφων είχε προσωπική εμπειρία από τον ορθολογισμό που διακρίνει τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, όταν μεσούσης της προεκλογικής αναμέτρησης για εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου, ο νυν Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου και τότε Μητροπολίτης Πάφου ενημερώθηκε τηλεφωνικώς για μια «εικόνα που δακρύζει» σε ένα ναό της περιαστικής περιοχής Πάφου.

«Πέστε τους να σοβαρευτούν γιατί αν έρθω εκεί πάνω, είναι οι ίδιοι που θα δακρύζουν, όχι οι εικόνες», ήταν η κοφτή ατάκα του προς τον τηλεφωνικό συνομιλητή του.

Έκτοτε, ουδεμία εικόνα ξαναδάκρυσε στη μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου.

Α.Ε.”

Ο Α.Ε. νομίζει ότι με το δημοσίευμα εκθέτει τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτός που εκτίθεται από το δημοσίευμα είναι ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο ειδήμων σε δακρυροούσες εικόνες, θέα του ακτίστου φωτός, προορατικά, διορατικά, ευωδίες και λοιπές Θεομπαιξίες του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

Το δικό μας σχόλιο.

Οντως έχει μεγάλη ευθύνη ο νυν Μακαριότατος Κύπρου και τότε Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, διότι όταν συνέβησαν τα αίσχη της Μίνθης, αντί να δώσει εντολή στον π. Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό να φύγει από την Κύπρο, έπρεπε να τον περάσει από Συνοδικό δικαστήριο για να βάλει οριστικά φραγμό στα παντοειδή κατορθώματά του.

Αν ο Μακαριότατος πήγαινε με την ποιμαντική ράβδο του στη Μίνθη και την χρησιμοποιούσε κατάλληλα πάνω στην πλάτη - το εννοούμε φυσικά με πνευματική έννοια - του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού του Θεομπαίκτη, του πλανεμένου και του καταστροφολόγου πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά σήμερα.

Δυστυχώς όμως ο νυν Μακαριότατος κηδόμενος του σκανδαλισμού του ποιμνίου του απέφυγε να πράξει το καθήκον του έναντι του παντοειδώς ασχημονούντος μοναχού με αποτέλεσμα αυτά που όλοι γνωρίζουμε. Από όπου πέρασε δακρύζουν εικόνες, εμφανίζεται άκτιστο φως, χαμόγελα από την αιωνιότητα, ευωδίες, προορατικά, διορατικά και ορισμένα άλλα στα οποία το ιστολόγιο έχει ως αρχή να μην αναφέρεται.

1 comment:

  1. Και ενέκρινα ποτέ την θεομπαιξία οποθενδήποτε προερχομένη;

    Πόσα και πόσα δεν είπα για τη θεομπαίκτρα της Αστόριας και πόσα περισσότερα της έχω ετοιμάσει!

    Δεν φτάνει που είμαστε αμαρτωλοί θα γίνουμε και θεομπαίκτες;

    ReplyDelete