Wednesday, March 31, 2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΕ!


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΕ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παραθέσαμε, από το ιστολόγιο “Εξάψαλμος”, ρεπορτάζ του κ. Σωτήρη Τζούμα αναφορικά με τον λόγο που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αρνήθηκε να παραστεί στην παρέλαση για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση του 1821 και στο δείπνο των επισήμων της Προεδρίας της 

Δημοκρατίας.


Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε να παραστεί εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την πλήρη αποσιώπηση της προσφοράς της Εκκλησίας στην Επανάσταση του Ελληνισμού, καθώς επίσης για την πρόθεση της κυβέρνησης να κρατήσει κλειστούς τους ναούς ακόμη και την Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού.


Εδώ πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Δεν έχουμε πρόβλημα Κατερίνας Σακεραλλοπούλου και Γιάννας Αγγελοπούλου, ούτε της επιτροπής για τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την 

εθνική παλιγγενεσία.


Έχουμε πρόβλημα Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διόρισε την Σακεραλλοπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, την Γιάννα Αγγελοπούλου στην προεδρία της επιτροπής για του εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία και τα μέλη της επιτροπής των εορτασμών, που σχεδόν στο σύνολό τους είναι άθεα κομμούνια και εκ πεποιθήσεως και ιδεολογίας 

Εκκλησιομάχοι.

Μακαριώτατε! Υπάρχει ένα πολύ απλός τρόπος για να ανοίξουν οι ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.


Ας συνέλθει -με όποιο τρόπο- η Ιεραρχία και ας δηλώσει ξεκάθαρα ότι οι ναοί θα είναι ανοιχτοί την Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα και αν η κυβέρνηση έχει πρόβλημα ας βρει τουλάχιστον 30,000 αστυνομικούς για να κρατήσει τον κόσμο έξω από τις εκκλησίες.


Καμμία άλλη γλώσσα δεν φαίνεται να κατανοεί ο κ. πρωθυπουργός οπότε ας του μιλήσουμε την γλώσσα που κατανοεί.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι Αμερικανοθρεμμένος πολιτευτής του φιλελεύθερου χώρου και γι’ αυτό πριονίζει συστηματικά το κλαρί πάνω στο οποίο κάθεται.


Δεν θέλει να καταλάβει ότι το 90% των ψηφοφόρων του κόμματός του ανήκουν, όχι στην φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία που ανήκει ο ίδιος, αλλά στην λεγόμενη “λαική δεξιά”, που αγαπά την πατρίδα και σέβεται την πίστη του.


Όποτε γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές θα αντιληφθεί τα στρατηγικό λάθος που διέπραξε και θα ξαναδεί τα αποβράσματα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.


Δυστυχώς, όμως, το τίμημα της επανόδου στην εξουσία του πολιτικού υπόνομου του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να το πληρώσει το έθνος.

No comments:

Post a Comment