Saturday, March 20, 2021

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ;



ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Συνεχίζουμε τον σχολιασμό της συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Κύπρου που αρχίσαμε από την Καθαρά Δευτέρα.


Δικαιούται να εκφράζει άποψη για το εθνικό μας θέμα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου;


Ασφαλέστατα και 

δικαιούται.

Εδώ εκφράζουν απόψεις για το εθνικό μας θέμα ο Φούλλης, ο Άντρος, οι Οικολόγοι, ο Βασιλείου, οι Νεοκύπριοι, η ΕΔΟΝ, οι γιουνάιτετ, το ΑΚΕΛ, η ΠΕΟ, ο Δώρος Πολυκάρπου, ο Σούτζης, οι αλληλέγγυοι, κτλ., τουτέστιν όλος ο πολιτικός υπόκοσμος του ραγιαδισμού και της Τουρκολαγνείας. 


Βάσει ποιας δημοκρατικής αρχής, λογικής ή δικαίου, θα επιβάλουμε λογοκρισία στον Αρχιεπίσκοπο και θα του απαγορεύσουμε να μιλά για το εθνικό μας θέμα;


Δυστυχώς πολύ λίγοι έχουν αντιληφθεί τι θα συμβεί σε ένα μήνα περίπου 

στην Γενεύη.

Οδηγούμαστε ολοταχώς προς νέα Ζυρίχη, η οποία θα χαλκεύσει οριστικά και αμετάκλητα σιδηρά δεσμά στην Κύπρο, τα οποία θα καταστεί αδύνατο να αποτινάξει.


Θα μας επιβληθεί, με την μία ή με την άλλη μορφή, σχέδιο Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, δηλαδή διχοτομικό σχέδιο, το οποίο θα οδηγήσει, μετ’ ου πολύ, με μαθηματική ακρίβεια, σε πλήρη Τουρκοποίηση ολόκληρης 

της Κύπρου.

Ορθότατα, λοιπόν, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υψώνει την φωνή του για να προειδοποιήσει το ποίμνιό του ότι η οποιαδήποτε ΔΔΟ, λύση δύο κρατών, λύση συνομοσπονδίας, λύση χαλαρής ομοσπονδίας, λύση ΔΔΟ με το σωστό περιεχόμενο, λύση αποκεντρωμένης ομοσπονδίας κτλ. σημαίνει ένα πράγμα: Η Κύπρος καταρχήν διχοτομείται de jure, για να ακολουθήσει, μετ’ ου πολύ, με μαθηματική ακρίβεια, η πλήρης και οριστική κατάληψη της Κύπρου από την Τουρκία.


Ως εκ τούτου, όχι μόνο έχει δικαίωμα να μιλά ο Αρχιεπίσκοπος για το εθνικό μας θέμα, αλλά και θα δώσει λόγο στον Θεό, αν παραλείψει να πράξει το καθήκον του να διαφωτίσει το ποίμνιο της Εκκλησίας για τα δεινά που θα επακολουθήσουν, αν ευοδωθεί, έστω και μερικώς, η άτυπη πενταμερής Διάσκεψη της Γενεύης.

No comments:

Post a Comment