Monday, March 22, 2021

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ

 ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

======


Με βαθύτατη ικανοποίηση και χαρά διαβάσαμε πρόσφατο άρθρο του π. Θεόδωρου Ζήση εναντίον του Οικουμενισμού, αποσπάσματα από το οποίο παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση.


Είναι πραγματικά παρήγορο το ότι ο Σεβ. Πειραιώς και ο π. Θεόδωρος Ζήσης ξαναφέρνουν στο προσκήνιο την μάχη εναντίον του Οικουμενισμού και αναφέρονται στο θέμα, όχι για να το συνδέσουν με το Ουκρανικό, ή με τα εμβόλια, τις μάσκες, με τον Μακρακισμό και τις “λοιμωξιολογίες”, αλλά για να το εξετάσουν ως το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα και για τα τελευταία 120 χρόνια η Ορθόδοξη 

Εκκλησία.

Σας παρακαλούμε θερμά, Γέροντα, να καταβάλετε σοβαρή προσπάθεια με τους αντιοικουμενιστές επισκόπους, τον κ. Τσελεγγίδη, τις αδελφότητες και τα χριστιανικά σωματεία, την “Εστία πατερικών Μελετών” και όποιον άλλο ζήλω θείω πυρούμενο αντιοικουμενιστή είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί μαζί σας για το ξαναζωντάνεμα του αντιοικουμενστικού αγώνα.


Αντιλαμβανόμαστε, Γέροντα, ότι εσείς θέλετε να συνεχίσετε την Αποτείχιση που αρχίσατε 

πριν 4 χρόνια.

Αντιλαμβανόμαστε, επίσης, ότι υπάρχουν πολλοί αντιοικουμενιστές, οι οποίοι δεν θέλουν να ακούσουν για Αποτείχιση, στο παρόν στάδιο, διότι την θεωρούν ασύμφορη επιλογή για τον αντιοικουμενιστικό αγώνα.


Και ο δύο απόψεις θεμιτές και σεβαστές.


Τι εμποδίζει, όμως, όλους μας, είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε Αποτειχιστεί, είτε προτιθέμεθα, σε μεταγενέστερο στάδιο να αποτειχιστούμε, είτε όχι, να συνεργαστούμε για να διεξαχθεί σοβαρός αντιοικουμενιστικός αγώνας, ώστε να μην ασχημονούν ανενόχλητοι οι Οικουμενιστές στον ιερό περίβολο της Εκκλησίας;

No comments:

Post a Comment