Monday, March 8, 2021

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

 

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Ούτε μία αναφορά στον ηλεκτρονικό εκκλησιαστικό τύπο για την ενθρόνιση του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Διονύσιου Σταυροβουνιώτη που πραγματοποιήθηκε χθες την Κυριακή, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριο.


Παρόλον ότι παρεβρέθηκε πλειάδα επισκόπων και Ηγουμένων στην ενθρόνιση, ούτε μια Ανακοίνωση δεν εξεδόθη για την ενθρόνιση του σεμνού και ταπεινού Καθηγουμένου Διονυσίου Γ΄. 


Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό καθόλου δεν ενοχλεί τον ταπεινό, παραδοσιακό και αντιΟικουμενιστή Γέροντα, που ζει για δεκαετίες στην αφάνεια και στην προσευχή, αλλά ξενίζει η παράλειψη όσων θα έπρεπε να γράψουν κάτι για το θέμα.


Ας είναι! 

Ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος Διονύσιος Γ΄ είναι ήδη θρονιασμένος στις καρδιές των μοναχών της Ιεράς Μονής και στις πολλές χιλιάδες πιστούς που εξομολογούνται κοντά του.


Μόλις ανάρτησα το κείμενο είχε την ευγένεια να επικοινωνήσει μαζί μου υπεύθυνο πρόσωπο, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, για να με ενημερώσει ότι δεν επετράπη σε κανένα να βγάλει φωτογραφίες, εκτός από εντεταλμένο από την Ιερά  Μονή Σταυροβουνίου πρόσωπο και ότι μόλις δοθούν στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες, θα γραφτεί σχετικό ρεπορτάζ. 


Πολύ χαίρομαι για την επεξήγηση που μου δόθηκε.


Σε τελευταία ανάλυση δηλαδή, η αποσιώπηση του θέματος -εκτός από ένα πολύ σύντομο ρεπορτάζ του Orthodoxianews.agency- οφείλεται στην επιθυμια των πατέρων της Ι. Μονής Σταυροβουνίου να βρίσκονται πάντοτε μακρυά απο τα φώτα της δημοσιότητας.

No comments:

Post a Comment